Luleå HF

116420 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2613555

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Verkar vara ett Västerbottenssyndrom det här med att medvetet sikta mot motståndarnas huvuden, vet inte hur många målvakter Löven "råkat" köra på senaste åren + då Jesper Lindgrens attack på vår Sam Vigneault då han spelade med oss 21/22.
Tycker de kan ha sitt Västerbottensderby i en nybildad Västerbottensliga med Sorsele, Lycksele, Storuman och Teg, m.fl., då får de spela final varje år dessutom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Keriksson: Åh, tusan. Har inte sett BurkÖlen spela på många år så jag har ingen kunskap om hur de spelar.

Kollade dock stats för i år och de visar t ex att Ölen ligger mitt i tabellen för Allsvenskans Fair Play, har lite färre femminuters än övriga lags snitt, har matchstraff ungefär som övriga lag i Allsvenskan, har 2 spelare på listan över 25 mest utvisade i Allsvenskan, dvs ungefär genomsnittet.

Så när man jämför de markörer som används för SHL:s fulspel (som visar att Apan är extremt fulare än alla andra lag) för Allsvenskans fulspel tycks Burkölen vara ett lag som övriga lag i genomsnitt denna säsong.

"Tycker de kan ha sitt Västerbottensderby i en nybildad Västerbottensliga...."

Det där har de kört på damsidan i alla fall. Damettan för region norr har i åratal bara innehållit DamApan och DamÖlen som deltagit med seniorlag där det av dessa två lag som kommer högst i denna dametta får delta i kvalet till SDHL.

Det blir ju lite löjligt att spela en damdivision för hela Norrland som i princip bara består av Västerbottensderbyn, så därför har både Luleå Hockey och MooDoo deltagit med sina juniorlag (så att det blir lite av en "serie") fast förbjudna att gå till kval även om de vinner "serien". Så det har bara handlat om vilket Västerbottenslag som når kval till SDHL. Förresten, i år har även Timret varit snälla att delta med ett junislag.

Men det hindrar inte att Norran och Apan går bananas varje gång DamApan med i snitt 23-åriga seniorer inklusive 6 inköpta utländska spelare lyckas vinna mot Luleås i snitt 17-åriga flickor förstås med 0 utländska köpespelare.
Kommentera