Luleå HF

116419 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2622562

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: haha ja vi får se vart det tar vägen men tror inte Bulan och Skuggan gör det lättare för sig att få dit bra spelare på sikt. Man ska ha unga spelare som Lilja och Pasic utifrån som inte sett något bättre hur proffsigare kiubbar jobbar. Jag läste i Kempegate att han fjällvandrade med laget istället för att för att exempelvis fortsätta rehaba. För mig som föredetta ledare på j20 i elitförening hade jag tyckt det vore idiotiskt att ta med skadade spelare på sånt istället för att fortsätta rehaba. Eventuellt att dom får komma och möta upp övriga gänget senare men slippa vandringen. ishockeyn är väl viktigast än aktiviteter som fika med laget eller annat trams.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Dynamiten: Ja, att Luleå sätter ned foten innebär säkert att spelare som bara tänker lura oss på pengar avstår och väljer annan förening. Det tackar vi för.

"idiotiskt att ta med skadade spelare på sånt istället för att fortsätta rehaba"

Det har du missförstått.

Laget fjällvandrade i början av augusti 2023. Det vill säga mer än 19 månader efter det att han skadat och opererat korsbandet samt mer än 5 månader sedan han skadat och opererat knäskålen. Skadorna var alltså sedan länge läkta och han hade rehabbat. När säsongen sedan började hade han inga problem, spelade matcher och var duktig.

När han fått visa att han höll och fungerade och dessutom imponerat mot internationellt motstånd med Tre Kronor i Karjala Cup letade hans agent upp en ny klubb som ville betala honom mera, och agenten skulle tjäna pengar på övergången. Problemet var bara det att Kempe hade inget outklausul och därmed var tvungen att spela klart fem månader av kontraktet.

Då valde han att spela usel hockey och hitta på att han inte trivdes i Luleå och krävde att bli släppt.

Håller med. Intressant att se var det tar vägen. Agenten har ju varit ut i media och förklarat att det handlade bara att fixa några återstående administrativa detaljer. Nu har Lausanne fått reda på att agenten Pilco ljuger.. Kanske de ger upp på honom nu?

Om mariokempe inte kan spela hockey för annan klubb förrän som 36-åring hösten 2024, när han senaste 2,5 åren varit helt borta från hockey 11 månader, 7 månader och 9 månader kanske intresset för honom bleknat.

Just nu finns det ju få spelare på marknaden och konkurrensen är knivskarp mellan de klubbar som behöver förstärka. För mariokempe och hans agent blir det inte lika lätt att få ett välbetalt kontrakt sommaren 2024. Speciellt inte när det är känt hur han och hans agent ljuger och sviker.
Kommentera