Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Läget efter Luleås första period:

• Timrå IK - Växjö Lakers HC 0-1
• Leksands IF - Luleå HF 0-1
• IF Malmö Redhawks - Rögle BK 1-1

De övriga två matcherna har faktiskt drygt fyra minuter kvara att spela*. Luleå och Trottoaren har kört på snabbt och bytt chanser med varandra i full fart utan så mycket avblåsningar, eftersom båda lagen dessutom spelar juste hockey utan överfall och fulheter.

* fast det uppdateras inget där, verkar som att det inte fungerar med rapporteringen.

Oavgjort i skånederbyt där det säkert är ganska ryyyysligt i båsen. Det lag som torskar nere i Malmö riskerar att huVa - om de nu lyckas besegra Fiskrenset hemma senare ikväll - bara är 3-4 poäng bakom. Med sju omgångar kvar, inklusive Röglet - HuVa på tisdag, samt Malmet - HuVa i sista omgången.

Tänk om andra kvallaget utses då, i sista omgången mellan Malmet - HuVa? i så fall stor risk för att det lag som torskar där blir en munsbit för Oskars, som kunnat träna sig i form för kvalet, medan motståndarna kommer dit i chock och ångest. Med hänvisning till hur det sett ut i kvalen senaste åren...