Luleå HF

116082 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2711112

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Jag tänker på Brome’ affären. Det sipprar lite från Örebro hållet och tydligen så har Niklas Eriksson haft problem med hans attityd både på och vid sidan av isen. Attityder eller skilda uppfattningar är ju också nyanser av samma färg och som beror på vem som berättar. Hantera olika uppfattningar är ju något som en bra ledare bör kanalisera till ny energi, attityder är ju mer en röd linje.
I alla fall undrar man ju hur Örebro tänker med att rekrytera en spelare på 5 år och sedan bli så överraskad över hur han är att han då stängs ute. Antingen har Niklas Eriksson rätt och då kanske vi har skaffat oss ett problem eller så är dessa Niklas Eriksson-principer mer en fråga om hans personlighet och då kommer han mycket väl kunna lyckas med att köra Örebro rakt ner i diket.
Jag tror ju att Örebro har köpt ut fel person så vi ligger förhoppningsvis i vinnarhålet!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Osj02: Jo, lite nervöst är det. Speciellt eftersom vi nu har avtal med honom hela fyra år.

Vi vet ju att Niklas Eriksson är stenhård och beredd att ställa ultimatum - antingen försvinner han eller jag - till ledningen, och har gjort det flera gånger och vinner alltid. När det gäller Kovacs och hans kompis handlade det ju inte om vad de presterade på isen utan att de skickat dicpics till flickorna på kansliet. Bromé och Holm satte han ju på läktaren permanent sedan de torskat 0-6 mot Apan och saboterat sin målskillnad, så det låter kanske i första hand om att de la av och lät det rinna iväg där. Säkert hade de under året också nonchalerat Niklas order och diva-slöat sig. Och kanske, som du säger, fanns det attitydproblem även utanför.
Överlag har man ju varit imponerad över Niklas, men man börjar ju undra om han sköter allt perfekt. T ex, när han skulle vara sportchef senast (innan han fick gå in och träna igen) slarvade han ju bort Rodrigo Abols bland annat. Så det är många toppspelare han sparkat på senare år så kanske hans krav är liiiite för stora.

Nu kommer ju Bromé med det bagaget och förhoppningsvis är han nu angelägen att inte hamna så där igen. Dessutom kan han ju vår historia med Judas Kempe och vet att laget och ledningen inte accepterar att det ballar iväg.

Fortsatt ska det mycket till för att han ska spela Allan i Luleå när han väl vet att vi har spelare som ligger och kan ligga över hans nivå, t ex Omark och O´Neill i som levererat på absolut europeisk stjärnnivå i KHL och Schweiz i massor av år, inklusive Levtchi som varit toppstjärnan i finska Liiga. Får han dessutom spela i en topplina - t ex med Omark och O´Neill ska han inte ha något att gnälla över.

Sedan har vi att Bulan är tydlig och direkt att påpeka och beordra Bulanghockey för individuella spelare och det gäller att Bromé köper det - han har säkert fullständigt klart för sig hur Bulan är och dessutom vad Bulanhockey innebär. Så han borde vara inställd på att följa Bulans direktiv.

Och inte bara Bulan utan även spelarna kommer att behöva få in Bromé på tänket och uppförandet. Erik och Limpan lär ju vara inställda på att bistå tänker jag.

Nåja. Trots att jag ovan lyfter argument för att Bromé ska fungera bättre i Luleå än i Öret är jag förstås överens med dig om att liiiite nervöst är det. En uppföljare till Judas Kempe är persona non grata i Delfinen.

Noterar att Gangsterörets Forum på SvenskaFans är välbesökt med många inlägg. Ska skumma igenom vid tillfälle, få se om de läcker intressant info där.
Kommentera