Luleå HF

116596 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2712476

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage:
Det kanske är separata förhandlingar? Dvs Örebro och Brome förhandlar om vad han kan tänka sig ta. Sen möter ni upp med 4 år. Funderar också på om det kan vara så att Örebro år 1 får betala en större summa som sedan sjunker år 2 osv så hade jag iaf försökt lägga upp det om jag var dem.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tarasov: och {Luleåssss}: Just det. Luleå och Öret säger båda att de inte talat direkt med varandra.

Så det har gått via agenten Finnström - tidigare Luleåspelare - samt Bromman med agenten. Öret presenterar det ju som ett utköp från deras sida och eftersom Bromman presenterades som utköpt av Öret samt skrivit på för Luleå samma eftermiddag har ju förhandlingarna körts parallellt och via agenten/Bromman har respektive klubb fått reda på huruvida deras "bud" accepteras.

Brommans utgångsbud har säkert varit att få den lön han avtalat, och sedan är det upp till Öret att erbjuda så pass att annan klubb täcker resten, oberoende av om den förhandlingen går direkt med annan klubb, eller via agent. Bromman hade väl knappast accepterat att förlora avtalade pengar genom ett mindre utköp utan att ha annan klubb och avtal säkrat.

Ungefär så. Eller variant på det. Enligt halvvägspodden - visserligen bara löst utkastat, skulle Örets utköp handlat om c:a 170 000 per månad i fyra år, även om de kör uppdelade klumpsummor. Dvs mer än halva avtalade lönen, eller om man räknar in att de slipper sociala avgifter 1/3 av
kostnaderna. Och det kanske är rimligt för den som betraktas som toppspelare i SHL. Har ingen koll på vad andra klubbar får pynta för att skicka spelare med avtal till andra klubbar. Men i så fall ska ju Bromman ha fixat till sig en jäkla bra lön tillsammans med vad han får av Luleå, fast då Luleålönen med sociala avgifter etc. Ja, det ger sig kanske.

Intressant att Öret nyss hade årsmöte och medlemmarna ska ha ställt massor av frågor angående hanteringen och utköpet av Bromman och Örets ledning väsentligen hänvisade till sekretess. Det kan man ju diskutera, troligen är de fega att erkänna kostsamma beslut. Dessutom tillfrågades de om "hade det inte varit billigare att sparka tränarna?" men då svarade ledningen Nej!

Visst har Niklas Eriksson varit utmärkt för Öret men man undrar hur länge han betraktas som utmärkt efter att ha sparkat fyra väsentligen toppspelare i princip vid slutspel. var går gränsen? Det är ju som att bete sig som Borrken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tarasov: Ja exakt, det är separata förhandlingar, vilket Fröberg har sagt. Luleå har inte haft någon kontakt med Örebro!

Brome ska ha ca 220 första året i Luleå och sedan öka lite omkring 240 om ryktena stämmer. Och sen får han den summan han egentligen skulle ha fått i en klumpsumma av Örebro, men de hade ej råd att ta en sådan klumpsumma och istället har den delats upp.
Kommentera