Luleå HF

116082 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2712584

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Luleå ser starka ut. Mitt enda frågetecken är backsidan, tror att helheten hade blivit bättre om ni tagit Robin Salo istället för Bromé (antar att kostnaden var ungefär samma).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Peja: Jag tänker lite som du. Backar för två stabila par har vi ju i Sellgren, Gustafsson, Hardevall och nog Laaksonen.

För detr tredje paret kan nog Själin fungera, han kan Luleå Hockey-hockeyn och med en bra back med honom blir det bra.

Men den sjätte backen? Allard dög ju inte i fjol och det vet han och påstår att han nu ska bli bättre, vi får se. Jansson är ju lovande och kanske kan han nu ta klivet och bli den back han så småningom kommer att bli.

Men vi kommer ju att få backskador etc och kan behöva mer bra back än så. Ett Luleå Hockey som släpper baklängesmål pga misstag från backar duger inte: de måste vara i princip felfria för att vår defensiv ska bli den vi siktar på.

Robin Salo låter som att han skulle ha passat Luleå utmärkt. Bra förslag. Det vi behöver på backsidan är i första hand en som kan ta del av Luleå Hockeys backspel - och det ska inte vara så svårt för en bra back, gärna också med styrka som kan äga framför mål och ta bort spelare och returer, samt behöver vi bättre offensiv back när det gäller att stå vid blå i framför allt PP för att lägga bra skott eller snabba passningar.

När det gäller Bromman har vi ju spekulerat i en topplina där han lirar med Limpan och O´Neill. Den KAN ju bli fantastisk, men möjligen kommer Limpan och Bromman att behöva mycket av pucken vilket KAN försvåra; vi får se.

Att vi gick på Bromman i stället för Salo - eller annan stark back - pekar väl på att vi går all-in offensivt men det bara genom forwards. En back som kan tillföra offensivt vid blå kan ju tillföra offensiven rejält, speciellt om backen kan förbättra för linan att motståndargrötarna inte bara har att bevaka forwards utan också måste täcka upp hela zonen och bli glesare. Tänk en Brendl eller HuVas backar under deras storhetstid.

I vilket fall. Luleå har aviserat att man är klara men ska vi gå för gludet skulle man önska att vi förstärker backsidan och Robin Salo hade varit mums.
Kommentera