Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2719028

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
10 dagar kvar till dess att Luleå går på is för första träningsmatchen mot fruktansvärda lokalkonkurrenten Boden.

Luleå går ju en tuff säsong till mötes, eftersom Vennergrop på Aftontrasan seppukutippat oss som etta. Vilket, som alla vet, är mer eller mindre en garanti för att det ska gå åt helvete för oss.

Tack och lov har Aftontrasan också Gävla Ollonet hansabrahamsson, välkänd luleåhatare, som korrigerar det hela något, men tveksamt om det räcker. Nu har Gävla Ollonet rankat SHL:s 40 bästa värvningar och om vi ger 40p för bästa värvningen, 39p för näst bästa o s v får vi följande tabell för hur väl SHL-lagen köpt spelare (för 13 lag; rekryterat för Luleå):

1 Brynäs IF 117
2 Färjestad BK 108
3 Rögle BK 82
4 Luleå HF 77
5 Örebro HK 71
6 Växjö Lakers HC 66
7 Frölunda HC 59
8 HV 71 47
9 Linköping HC 44
10 MoDo Hockey 44
11 Skellefteå AIK 44
12 Timrå IK 35
13 IF Malmö Redhawks 26
14 Leksands IF 0

Att smygpölsaälskaren det Gävla Ollonet sätter Pölsan högst förvånar väl ingen.

Intressant att han fortsatt hävdar att finska liigas poängkung bara är #37, enligt Gävla Ollonet, men han anser ju att han har fakta för det: Levtchi talar inte så bra finska. Att Levtchi vann poängligan i Liiga saknar relevans, tydligen, för det Gävla Ollonet som inte ens tar upp det.

Apan har hittat bättre köp än Levtchi, tycker det Gävla Ollonet, som anser att en svensk 40-åring från Allsvenskan är #30 och en norsk junis från allsvenskan är #8. I båda fallen motiverar han rankningarna med att spelarna "nog är billiga". Angående 40-åringen menar han att "Han är "nog" hemskt mycket jättebästigast, eftersom Apan värvar honom".

Kan låta lite konstigt, men inte värre än att det Gävla Ollonet tidigare rankat Apans inköp av spelare som bäst i SHL eftersom de knappts lyckats rekrytera några.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
När det gäller Apan har ju schtan hyllats till skyarna eftersom de lyckats dra till sig en batterifabrik, vilket förväntas ge schtan en ekonomisk framtid högt över de flesta andra svenska kommuner. Vilket i förlängningen tänks innebära att Apan kommer att dra nytta av detta genom utvidgad kommunalsponsring.

Jag tycker personligen att det är trevligt om en kommun i norr får bättre ekonomi, även om det gäller schtan, eftersom sydbottningarna stulit alla inkomster av skog, gruvor och vattenkraft under ett sekel.

Men fabriken har drabbats av tre ej förklarade dödsfall, då tidigare friska gått hem från jobbet och sedan avlidit.

Och nu meddelas ett ytterligare dödsfall bland batterianställda i Schtan.

Obehagligt är bara förnamnet.

Kan de verkligen tillåtas köra på bara? Måste de inte stänga ned för att utreda detta?
Kommentera