Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2719029

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
När det gäller Apan har ju schtan hyllats till skyarna eftersom de lyckats dra till sig en batterifabrik, vilket förväntas ge schtan en ekonomisk framtid högt över de flesta andra svenska kommuner. Vilket i förlängningen tänks innebära att Apan kommer att dra nytta av detta genom utvidgad kommunalsponsring.

Jag tycker personligen att det är trevligt om en kommun i norr får bättre ekonomi, även om det gäller schtan, eftersom sydbottningarna stulit alla inkomster av skog, gruvor och vattenkraft under ett sekel.

Men fabriken har drabbats av tre ej förklarade dödsfall, då tidigare friska gått hem från jobbet och sedan avlidit.

Och nu meddelas ett ytterligare dödsfall bland batterianställda i Schtan.

Obehagligt är bara förnamnet.

Kan de verkligen tillåtas köra på bara? Måste de inte stänga ned för att utreda detta?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Halsdukarna har sin givna plats bland hockeysupportrar.

Johanna Fällman, som kommer hem efter att ha spelat för New York i nystartade proffsligan PWHL, visar stolt upp sin halsduk. Som synes kommer den endast att bäras av klubbens medlemmar. Och våra namn kommer att finnas på halsduken. Nästa vecka kan vi beställa vår halsduk.

Nere i Schtan har man en liten annan inställning. På Apans hemsida kan man klicka in på en länk "Älska Skellefteå" men länken är död. Illustrativt? De har in alla fall sedan några år lanserat begreppet medlemsskap som "Svarte Riddaren" vilket kostar 500:- mer än ett vanligt medlemsskap, och det måste man ha, påstod man på hemsidan, om man vill visa att man är en "äkta" apsupporter: "Är du en sann supporter som vill tillhöra medlemseliten? Då är du en Svart Riddare!" Men vill man få reda på vad man får för det medlemskapet möts man av ... en död länk.

Lite olika inställningar det där. I Luleå fylls arenan match efter match av hemmasupportrar, medan Apan valt att ha läktare där större delen av platserna antingen gapar tomma, eller fylls av De Tomma Stolarna. Dessa Tomma Stolar är sannolikt de Svarta Riddarna, får man förmoda.

Men visst har Apschtan halsdukar som världen får ta del av. Dock i något diskutabla sammanhang.

Olika inställningar, som sagt.
Kommentera