Luleå HF

116118 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2727646

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Timret vinner straffarna med 1-0 och därmed matchen.

Jaja. I vilket fall måste Luleå fortsätta jobba med spelet utan puck och först när det sitter satsa på att ytterligare vässa offensiv och PP.

Sätter vi defensiven inom tio SHL-matcher blir det bra. Därefter fyrtiotvå matcher att få anfallsspelet att sitta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Vår turnering CHL är igång.

Läjkers vann mot Berlin 3-1 men torskade ikväll mot engelska Sheffield 2-3.

Warulfven gick på 14 min av andra perioden från 0-0 till 5-0 mot finska Pelikans och vann matchen med de siffrorna.

Apan vann mot Salzburg med 3-4, sedan andreasjohansson avgjort med en backhand i närmaste krysset från nära håll i slutminuter.

För övrigt blev brorsan jonathanjonsson skada när han i matchens första byte ramlade på isen och då träffades i ansiktet av ett slagskott efter 11 sekunder. Han fick då föras till sjukhus för undersökning, nedan illustrerat med en svensk mottagning. Har de gått över till svenska i Österrike? Eller åkte han hem till Schtan?

Idag meddelar Apläkaren fru allmänläkaren att "han drabbats av en traumatisk ansiktsskada och behöver opereras". En orddiarré av nämnde fru allmänläkare, som vanligt.

Det betyder alltså bara att han skadad i ansiktet när han träffades av pucken. Men måste hon schvamla så pass? Var väl nästan så att hon övervägde att säga "överkroppsskada".

Jag såg inte det hela men vad kan det vara för skada? Näsfraktur? Nej, det hade de förstår gjort åt direkt. Utslagna tänder? Möjligt, men varför ljuga om det? Underkäksfraktur? Nja, ska nog mycket till; underkäken klarar det mesta? Fraktur kraniet ovan ögon? Ja, det vore besvärligt, det måste man fixa - fast svårt att tro att han träffades där eftersom han bar visir.

Jag tror mest på en fraktur av okbenet. Ganska smalt och sitter under ögat vid sidan. Tycker faktiskt som att det ser ut på bilden som att höger okben ser dislokerat ut. Antingen det, eller så är det tänderna.

I vilket fall fullständigt meningslöst att vara hemlig med det.

Visst, Apan har ju för vana att rikta in sig på att tackla sönder motståndare som varit skadade.

Tex agerade oscarlindberg så när han i försäsongsmatch överföll vår tyrväinäinen med en sen, från sidan-tackling riktad mot dennes tidigare skadade axel förra året. Med "lyckat" resultat: Tyrre fick lämna matchen och avstå närmaste matcherna.

Eller när just densamme jonathanjohnsson i semifinal mot Röglet på liknande sätt överföll Dennis Everberg. Också då med "lyckat" resultat. Everberg försvann från matchen och semifinalen. Men Röglet spöade Apan ändå. Fast i finalen blev det torsk mot Plastjö, utan en fungerande Everberg på isen för reglarna.

Men inte fan kommer kommande motståndare att kunna rikta in tacklingar mot en speciella del av jonathanjonssons ansikte. Som dessutom troligen blir starkare och mer motståndskraftig efter operation.

Trist att fru allmänläkaren alltid bara snackar skit och ska vara hemskt mycket hemlig med allt. Gamla aptakter förstås.
Kommentera