Luleå HF

116118 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2727926

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Vår turnering CHL är igång.

Läjkers vann mot Berlin 3-1 men torskade ikväll mot engelska Sheffield 2-3.

Warulfven gick på 14 min av andra perioden från 0-0 till 5-0 mot finska Pelikans och vann matchen med de siffrorna.

Apan vann mot Salzburg med 3-4, sedan andreasjohansson avgjort med en backhand i närmaste krysset från nära håll i slutminuter.

För övrigt blev brorsan jonathanjonsson skada när han i matchens första byte ramlade på isen och då träffades i ansiktet av ett slagskott efter 11 sekunder. Han fick då föras till sjukhus för undersökning, nedan illustrerat med en svensk mottagning. Har de gått över till svenska i Österrike? Eller åkte han hem till Schtan?

Idag meddelar Apläkaren fru allmänläkaren att "han drabbats av en traumatisk ansiktsskada och behöver opereras". En orddiarré av nämnde fru allmänläkare, som vanligt.

Det betyder alltså bara att han skadad i ansiktet när han träffades av pucken. Men måste hon schvamla så pass? Var väl nästan så att hon övervägde att säga "överkroppsskada".

Jag såg inte det hela men vad kan det vara för skada? Näsfraktur? Nej, det hade de förstår gjort åt direkt. Utslagna tänder? Möjligt, men varför ljuga om det? Underkäksfraktur? Nja, ska nog mycket till; underkäken klarar det mesta? Fraktur kraniet ovan ögon? Ja, det vore besvärligt, det måste man fixa - fast svårt att tro att han träffades där eftersom han bar visir.

Jag tror mest på en fraktur av okbenet. Ganska smalt och sitter under ögat vid sidan. Tycker faktiskt som att det ser ut på bilden som att höger okben ser dislokerat ut. Antingen det, eller så är det tänderna.

I vilket fall fullständigt meningslöst att vara hemlig med det.

Visst, Apan har ju för vana att rikta in sig på att tackla sönder motståndare som varit skadade.

Tex agerade oscarlindberg så när han i försäsongsmatch överföll vår tyrväinäinen med en sen, från sidan-tackling riktad mot dennes tidigare skadade axel förra året. Med "lyckat" resultat: Tyrre fick lämna matchen och avstå närmaste matcherna.

Eller när just densamme jonathanjohnsson i semifinal mot Röglet på liknande sätt överföll Dennis Everberg. Också då med "lyckat" resultat. Everberg försvann från matchen och semifinalen. Men Röglet spöade Apan ändå. Fast i finalen blev det torsk mot Plastjö, utan en fungerande Everberg på isen för reglarna.

Men inte fan kommer kommande motståndare att kunna rikta in tacklingar mot en speciella del av jonathanjonssons ansikte. Som dessutom troligen blir starkare och mer motståndskraftig efter operation.

Trist att fru allmänläkaren alltid bara snackar skit och ska vara hemskt mycket hemlig med allt. Gamla aptakter förstås.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
SDHL har ju sedan flera år rankats som världens bästa damliga. Fast numera rankas nystartade proffsligan PWHL högre. Många spelare från SDHL har värvats dit. I synnerhet från SDHL:s starkaste lag, Luleå Hockey/MSSK.

Kollade in hur många utländska spelare som tillhör SDHL olika lag denna säsong.

DamStocksund - 13 utländska spelare
DamApan - 9 utländska spelare
DaMooDoo - 8 utländska spelare
TrottoarDamen - 8 utländska spelare
DamPungen - 8 utländska spelare
Luleå Hockey/MSSK - 8 utländska spelare
DamPölsan - 7 utländska spelare
DamGården - 7 utländska spelare
DamHuVa - 7 utländska spelare
DamRenset - 6 utländska spelare

Stocksund har i många år dominerats av utländska spelare eftersom de samlat på sig damhockeyspelare som vistas i Stockholm för studier etc. Och även i är består Stocksund av fler utländska än svenska spelare.

Men intressant att konstatera att DamApan är det lag som har näst flest utländska köpespelare. Speciellt som ApPea – när Apan tog upp damhockey igen för några år sedan – förklarade att DamApan endast skulle ha spelare från Västerbotten och Norrbotten. Mn så snart ApPea sparkats efter ett trettiotal år som Apans onda genius slog Apan till och fyllde damlaget med utländska spelare för att lyckas ta sig upp i SDHL. Vilket lyckades.

Fast det ska sägas att nästan alla övriga spelare i DamApan kommer från Västerbotten och det är vackert så.

Fast… vilka spelare får spela mest? När DamApan senast mötte Luleå var det ju framför allt målvakten och de två första femmorna som fick speltid och bland dessa 1+5+5=11 spelare var 9 stycken utländska spelare. Enda svenska spelare är Ronja Mogren från Övik som köptes in till Apan i våras, samt Malou Berggren som köptes in för några år sedan: båda två med karriärer de väsentligen haft i andra klubbar.

Påminner om när Apan gick upp i SHL för bortåt tjugo år sedan. Jag gick ju igenom laget med speltid per spelare i det kvalspelet och fann att Apan spelade med >95% köpespelare. Var väl bara någon Pickelsson som kom från Schtan.

Trots att Apan sedan tio år hade slagit fast att de skulle spela med en majoritet spelare från Schtan. Eller ”obygden” som de kallar norra halvan av Västerbotten, som är detsamma som den geografiska jättestaden Skellefteå.

Sanningen är i sanning ”relativ” och varianterna av fake news kan indelas i
lögn, förbannad lögn och Apinformation.

Men kul att Apan är uppe i SDHL nu, så vi får spela fyra derbyn per säsong. Vi har ju mötte dem i två träningsmatcher senaste veckorna där vi vann med 0-5 första matchen men DamApan tog poäng andra matchen genom att torska med 2-3 först under förlängning. Skottsiffrorna i matcherna 29-14 respektive 43-10 för Luleå, dvs i snitt 12-4 per period. Visar ju att Luleå Hockey dominerat stort men kanske DamApan kan ta någon poäng av oss i serien. Det har ju de flesta lag misslyckats med år efter år, men kanske aporne kan skärpa sig när de får äran att möta världens bästa klubblag för damhockey?
Kommentera