Luleå HF

116354 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2731542

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Det jag gjort bedömningen på är hur det sett ut på isen , samt vad man löser på olika forum om Färjestad.

De experter som tippat går ofta på historik samt lag på pappret . Visst kan dom få rätt om spelet rättar till sig, men tipset jag skrev gör jag utifrån hur d sett ut

Blir gärna positivt överraskad redan imorn och set passningar sitta och energi i åkningen

Och favoriter vete katten runt om oavsett, löser om guld i alla möjliga forum. Blir en spännande säsong detta när till och med nykomlingen har fans som tror på guld
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Håller med du. När "experterna" tippar tycks de följa samma principer som meteorologer längde följde, eftersom de allra bästa väderprognoserna bestod i utsagan "det blir samma väder som i morgon".

Med kaosmatematiken förbättrades meteorologien, när man insåg att det är omöjligt att mäta varje parameter som KAN ha betydelse; t ex att förstå att en fjäril som fladdrar med vingarna i Kina KAN orsaka orkaner i US of Disneyland. Och först när man rätt förstår det, kan man ta sig an frågan "men vad kan vi ändå säga".

Själv pysslar jag ju mer med biologi men även där innebar kaosmatten ett genombrott. När man insåg att man kan inte veta alla detaljer, men vad kan man gissa när man inser att utvecklingen under 100,000 generationer av människor utsatts för samma tryck förutom där senaste generationernas villkor diametralt förändrats. Speciellt värdefullt för att förstå infektionsepidemiologi - dock inte av epidemiologer, som väsentligen är misslyckade som forskare. Och som bäst kan sammanställa data, men inte analysera fynden, inte förstå varför de studerade området och än mindre tolka resultaten.

Pandemin senast typexempel på hur illa det kan bli, då "bedömningarna" från landets tongivande myndighet helt styrdes av tre närmast byråkrater, som låtsasdisputerat med helt meningslösa fynd, varefter de tre aldrig därefter självständigt forskat.

Jaja. Vi slipper väl vidare pandemiska störmoment framöver och kan njuta av hockeyn.
Kommentera