1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1326511

Sv: Modo Hockey - Linköpings HC 2011-01-02
Bad_Brett: Jag trodde inte att Hedman skulle ta en riktig plats första året i NHL, men att han självklart i framtiden kommer att bli en riktigt bra back. Han var lika långt ifrån rookie all star-laget som han var att åka ned till farmarlaget, så du hade väl inte så kopiöst rätt heller. (Jag erkänner att han fick spela hela året när jag trodde han skulle åka ned, men han var som sagt inte alls så dominant som många trodde att han skulle vara heller ).

I dagsläget är Hållberg klart sämste back av de tre vi diskuterat. Sedan kommer Westin. Självklart inser jag att han kan vara en väldigt bra back i framtiden, men i dagsläget så är han inte bättre än Hasse Jonsson. En bra bit ifrån IMO. Det konstiga med Hasses plus/minus är ju att den karlen i princip bara varit bofast i laguppställningen när Modo spelat som sämst, medans i början av säsongen då modo gick rätt ok satt han på sidan. Sedan han kom in har laget riktigt dålig statistik, medans Hasse klarat sig undan. Westin hade som många andra backar plus när Hasse kom in.

Sedan hjälper det inte att vara bra på att slå passningarna på bladet om man som westin så konsekvent slår passningarna till fel spelare!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - Linköpings HC 2011-01-02
J F K:

Jag hade minst lika fel som du. Jag var själv övertygad om att han skulle bli nedskickad och hävdade in i det sista att han endast fick stanna kvar på grund av PR-skäl. Det enda jag menade var att du har höga krav på juniorerna.

Vad beträffar Jonsson så håller jag med om att han har gjort det bra hittills, men jag tycker att han har svårt att hänga med när tempot går upp, samtidigt som Westin har varit en av de piggare spelarna i MoDo under hösten. Men egentligen är det ett ganska angenämt problem, för det var länge sedan MoDo hade två så pass bra alternativ på den sista backplatsen.
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Linköpings HC 2011-01-02
J F K: Hasse är långt ifrån en snabb back, men till skillnad från tex. westin så kan han hålla riktigt rent framför kassen med sitt fysiska spel, samt att hasse faktiskt är jävligt bra på att smälla på och tajmingen sitter än, jag har nog aldrig ens sett en motståndare stå och käfta med hasse framför modos kasse, dom vet nog att det är lönlöst.
Men tyvärr sitter väl hasse på bänken idag till förmån för hållberg som vanligt
Kommentera