1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494402 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1332993

Sv: Apropå ingenting...
El Maco: New York Yankees säljer ut 88,9% av sina stolar på Yankee Stadium. Djurgården och AIK kunde inte sälja ut sina stolar på Globen. De lyssnade på sina hardcore-fans och flyttade till Hovet, men inte ens ett Hov med en bortkapad kurva klarar man av att sälja ut.

Visst ska man inte på något sätt nedvärdera det engagemang som finns i  kärnan på några tusen personer/lag som både dyker upp, sjunger bäst och har snyggast tifon. Men sett till intresset "följa-elitseriehockey-på-plats" i sig så är det något som både Stockholm som stad överlever utan, samtidigt som Elitserien som serie inte har något behov av 2 stockholmslag.

Lite grann av det jag talar om togs upp i en Offside-artikel om Hammarbyfansen i "Ultra Boys", nummer 6, 2009. I den beskrivs hur det ska vara en symbol för att man kommer från Hammarbys historiska kärnområden om man kan förära sig en tatuering med "116 Sofia". Problemet som det snuddas på i artikeln och som du säkert vet själv om du vistats i området så är det ju att människor med adress 116 XX Sofia idag är i allt högre grad hipsters som hänger på Papercut, Nitty Gritty och talar dalmål, skånska eller medelpadska.

Ödet för Hammarbys hockeysektion (9 SM-Guld, är det va?) är ju inte heller något som hade behövt vara unikt för dem. Både hockeysektionerna för AIK och DIF har varit akut hotade vid ett flertal tillfällen under de senaste decennierna. Fotbollen - tja, den är inte bra och precis som i så många andra europeiska huvudstäder så finns de största historiska framgångarna inte där - utan i något mindre städer där man kunnat kanalisera all kraft mot ett enda lag. Det är ju oftast bara i forna diktaturer som huvudstadslag kunnat förskansa sig spelarresurser och eventuella övriga ljusskygga fördelar. Real Madrid, Benfica, Sporting, Dynamo Berlin, Steaua Bukarest. Etc.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

Björn W: Du påstår att man kan starta random poplag och ta över Stockholmshockeyn (och -fotbollen) från de tre etablerade klubbarna. ICKE säger jag. Lär inte ens gå i Göteborg där förslaget varit uppe. Däremot har det motsatta delvis bevisats med exempel som AIK Innebandy och Bajen Handboll.

Varje exempel du ger kan bemötas med ett motexempel. Om arenabeläggningen nu skulle vara ett tecken på lågt intresse rent generellt så har ändå DIF Hockey ungefär samma procentuella täckning i Hovet som uppenbart ointressanta Yankees. Då är Hovet ändå bara en åttondel mindre än Yankee Stadium, medan Stockholm utgör centrum i ett storstadsområde som bara är en tiondel av New York Metro Area. Förklaringen kanske är att inflyttningstakten till New York City torde vara enormt mycket högre än till Stockholm? Eller inte...  

Jag påstår inte att lagidrott är det hetaste som finns i Stockholm rent generellt (det berömda "utbudet" i övrigt är en distraktionsfaktor som jag inte alls upplevde på samma sätt under mina första 18 år i Sundsvall där jag tydligt minns de två hockeymatcher jag avsiktligt skippade för konserter). Men ska man få ännu mer fart på tillställningen lär det inte vara med ett nystartat poplag med maskot och PR-avdelning.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Björn W: Vad är problemet? Förstår du inte att "Stockholmaren" har så många bättre alternativ än hockey?

Opera, Bio, Gayklubbar, Poesiklubbar, Restauranger, Wasamuseét, Djurparker, Fotboll, Språkurser, Nattfjärillar från färjorna från öststaterna, etc.

I Norrland har vi Hockey, hugga ved och åka skoter. Sjutusen ser på hockey, resten hugger ved och åker skoter, elelr väntar på bussen till matchen.
Kommentera