1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494422 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1333005

Sv: Apropå ingenting...

Björn W: Du påstår att man kan starta random poplag och ta över Stockholmshockeyn (och -fotbollen) från de tre etablerade klubbarna. ICKE säger jag. Lär inte ens gå i Göteborg där förslaget varit uppe. Däremot har det motsatta delvis bevisats med exempel som AIK Innebandy och Bajen Handboll.

Varje exempel du ger kan bemötas med ett motexempel. Om arenabeläggningen nu skulle vara ett tecken på lågt intresse rent generellt så har ändå DIF Hockey ungefär samma procentuella täckning i Hovet som uppenbart ointressanta Yankees. Då är Hovet ändå bara en åttondel mindre än Yankee Stadium, medan Stockholm utgör centrum i ett storstadsområde som bara är en tiondel av New York Metro Area. Förklaringen kanske är att inflyttningstakten till New York City torde vara enormt mycket högre än till Stockholm? Eller inte...  

Jag påstår inte att lagidrott är det hetaste som finns i Stockholm rent generellt (det berömda "utbudet" i övrigt är en distraktionsfaktor som jag inte alls upplevde på samma sätt under mina första 18 år i Sundsvall där jag tydligt minns de två hockeymatcher jag avsiktligt skippade för konserter). Men ska man få ännu mer fart på tillställningen lär det inte vara med ett nystartat poplag med maskot och PR-avdelning.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
El Maco: Nä, jag har en reservation kvar innan jag skulle gå i clinch med dig om att det faktiskt går.

Det går inte innan 51%-regeln är avskaffad. När en stark ägare får göra som han vill med ett elitlag i svensk idrott så kommer det att gå, om det dyker upp någon sådan person eller grupp av personer i Stockholm.

Ja, i Hovet har de kanske det - efter att de gav upp Globen...och kapade bort en kurva av Hovet. Jakten mot det intima templet för de största supportrarna går vidare. Ritorp next? :)
Kommentera