1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1341562

Sv: Möte med Näslund
Poffa: Jag håller också med, men lite kaxig borde man allt kunna vara om det nu är kaxigt att framhäva att laget är bäst i serien i PP, kravet på ödmjukhet får inte heller gå för långt. Tycker det skulle se riktigt pinsamt ut om man har en profil och image där man liknar den fattige kusinen från landet som står med mössan i hand och nästan ber om ursäkt för att man får vara med i samma serie som de självutnämnda "fyra stora", men man får nästan intrycket att vissa vill att föreningen ska ha den framtoningen.

Lagom är bäst i det här fallet. Man ska absolut inte förnedra och förlöjliga andra, men samtidigt ska man heller inte tveka om att framhålla det som faktiskt är bra, exempelvis att Nagy är effektivaste spelaren eller att laget är bäst i serien i PP just nu, det är inget att skämmas över eller hålla tyst om då det ju faktiskt stämmer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Möte med Näslund
Petey21: Nä, det där är ju rent faktabaserade påståenden, inga problem med sådana i ett säljande syfte. Det jag skulle vilja få bort är just det halvhjärtade tänket som jag antar ligger bakom kampanjslogans som "Going for gold!", "Drop the puck, let the show begin!" med mera. Likaså att man slänger in onödig stöddighet kring det här med Eurosport-reportaget i bisatser och förmedlar visdomar från omklädningsrummet (antar jag) om spelare i andra lag.

Jag tror inte att det ligger alltför mycket analys bakom vad man kan ställa till med när man tar till de här onödiga svängarna och jag är mer eller mindre säker på att det inte finns någon policy kring hur vi ska framtona oss när det gäller officiella nyheter och reklamkampanjer.

Vad det gäller slogans specifikt så har jag en känsla av att tänket är: gör man saker på engelska så blir de sk*thäftiga på en gång och man behöver inte fundera på hur det låter om man säger dem på svenska. Hade man testat det så tror jag helt enkelt att de inte hade blivit av.

Kung på is!
Vi kör för guld!
Släpp pucken, låt showen börja!

Klack-svenska, skulle man väl kunna säga om det här.

Redigerad kommentar

Kommentera