1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495121 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1380238

Sv: RE-building the future 2011/2012

Bad_Brett: spud har rätt i att om man plockar upp en junior som är målgörare, typ han Olofsson, så ska man givetvis slänga in honom i en kedja där han har en möjlighet att få komma till sin rätt och inte trycka in honom i en fjärdeline där han ska dra skutan själv. En målskytt måste få spela med spelare som ger honom möjligheten att klappa in pucken och inte åka runt som ett bihang till ett par brunkare.

Eddie Larsson spelade förövrigt bara en match i vintras vad jag kan minnas, och gjorde det bra. Ahrling däremot var en säkerhetsrisk i Wennerströmklass. (Därmed inte sagt att han fortfarande ska få chansen att slå sig in.)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Lumber Jack: Hoppet mellan J20 och Elitserien är ganska stort för de flesta spelare, speciellt om du är en producerande spelare men inte supertalang. Visst ska en producerande spelare få spela i en producerande miljö, men i en serie där två lag åker ned så har man inte råd med katastrofsäsonger och med kniven mot strupen så går nuet före framtiden.

Jag tror att ett eller två år i allsvenskan skulle göra Olofsson gott.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Lumber Jack:

Exakt. _OM_ man plockar upp en målspruta, så ska han få chansen i en producerande formation. Det finns emellertid ingen anledning att göra detta ifall man inte är övertygad om att han kommer kunna gå in och producera direkt.

Det är därför i regel alltid bättre att låta denna spelartyp utvecklas i allsvenskan några år, förutsatt att det inte rör sig om någon supertalang och i sådana fall kommer det oavsett aldrig finnas några tvivel.

Vad man inte kan göra, är att man lämnar en plats i andraformationen öppen i förhoppningen att Jesper Olofsson ska ta ett kliv till i utvecklingen. Det vore urbota idiotiskt, ja rent ut sagt vansinningt och jag är övertygad om att vi har en sportchef som är alldeles för kunnig för att ens kunna fundera över någonting så befängt.

Nej, låt Byström och Westin börja i fjärdekedjan, låna ut Olofsson till Sundsvall och se hur bra han kan producera på allsvensk nivå. Snittar han två poäng per match där, kan MoDo plocka upp honom, annars får han stå på utveckling i några år.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Lumber Jack: Tycker mig ha läst att Ahrling inte får nytt kontrakt. Någon som vet?
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Lumber Jack: Japp, men vi kan inte avstå från att värva en etablerad spelare som är god för ~30 poäng och sätta Olofsson där och hoppas på det bästa. Är Olofsson bra nog för att ta en plats ska han givetvis ges rätt förutsättningar för att få ut maximalt av sitt spel, men det gäller samtliga spelare i truppen.
Kommentera