1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

511827 inlägg · 4110 ämnen

Inlägg #1382710

Sv: RE-building the future 2011/2012
Wayne Gresky: Jag menar inte nödvändigtvis att man utvecklas bättre i AHL än vad man gör i ES när det handlar om ett endaste år, jag är mer inne på att det kan vara bra att visa för en sån som Mike Babcock att man inte är en lipsill som ger upp i första taget utan att man är beredd att jobba lite för platsen i laget.

I övrigt är jag väl inne på ungefär samma linje som den dom flesta scouter har, dvs. att det kan vara bra för rörliga svenska spelare att skaffa sig lite tuffhet i AHL. Det här är väl inte nytt för dig? Alla spelare har väl detaljer i sitt spel som man behöver förbättra, Axelssons problem ligger väl främst i attityden och jag har svårt att se att den skulle bli så mycket bättre av ett år i Modo än någon annanstans.

Sen, återigen, om Detroit säger att man är den bästa spelaren i Sverige, då åker man ju över.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Olle: Alla spelare har ju inte mentaliteten som krävs för att ta läroåret i AHL på rätt sätt. Dick har ju tidigare försökt men vantrivdes så pass att han mer eller mindre satte hela sin NHL-karriär på spel när han helt sonika packade väskorna och åkte hem och struntade i allt.

Det största steget för dessa europeiska spelarna att ta är det mentala, har man inte det från början så blir det tufft att lära sig till det i AHL.

Finns mängder av spelare som harvar år efter år i AHL och ECHL med tanken på att lyckas och sedemera bli uppplockad till någon NHL-lag. Har dom rätt attityd eller är det så att dom är nöjda med att spela i AHL? Vill dom inte framåt i sina karriärer?

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så tror jag personligen att dessa så kallade supertalanger (i yngre år) har svårt med det faktum att dom inte glänser och är bäst bland bättre spelare och på högre nivåer.

Dessa spelare är vana sedan barnsben att alltid göra mycket mål, slå snygga passningar och vara bland de bästa på planen vid varje match. Kommer man sedan upp ett snäpp och inte få känna denna framgång utan att man hela tiden får jobba i uppförsbacke så krävs det att man har rätt attityd och psyke för att komma vidare.

En del spelare nöjer sig också med att vara bland de bättre spelarna i lägre ligor för att själv må bra inombords och vara tillfreds med familjesituationen. Jörgen Jönsson är väl ett lysande exempel på detta.

För mig så ter det sig inget konstigare att en transatlant kan vara nöjd med att spela i AHL år efter år än att en svensk gör det i Elitserien, dessutom är pengarna bättre här hemma än i AHL.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Olle: I NHL handlar det inte bara om att vara bättre än spelarna man konkurrerar med. Dyra kontrakt, lönetak och waiversystem gör att du som nykomling alltid hamnar i ett underläge jämfört med en mer meriterad spelare. För att lyckas (om du inte är en supertalang) är det oerhört viktigt att komma till en klubb i rätt läge för att få en ärlig chans.

I Detroit är jag ganska övertygad om att det läget dyker upp om ett år och då är det bättre att ha spelat ett starkt år i elitserien än att vara psykiskt knäckt efter att ha åkt buss i AHL i ett år. Babcock får tycka vad han vill, men jag tror att Red Wings inte har råd att tacka nej till en Dick som klarat av att ta ett steg till

Det där med att det kan vara nyttigt för spelskickliga svenskar att härdas i AHL är bara trams som går ut på att lura spelarna att inte åka hem så fort de hamnar där. Scouterna är anställda av klubbarna och säger det klubbarna vill att de ska säga.
Kommentera