1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1384084

Sv: RE-building the future 2011/2012
Petey21:

"...och väldigt osvenskt. Det tar väl emot i jantelagens Sverige att säga en sådan sak..."

Det är någonting jag hör väldigt ofta, att folk pratar om "osvenskt" beteende om någonting positivt - Vilket i sig är det yttersta beviset på Jantelagens existens.

Så nu ska jag vara lite "osvensk" och påpeka att Sverige är ett av de bästa länderna i världen att leva i och att jag är mycket stolt över att vi lever i ett land där ödmjukheten regerar, även om influenserna från väst sakta med säkert håller på att sabba vårt system.

Men det har egentligen inte med saken att göra. För om det är någonting vi är bra på i Sverige, så är det att vara naiva, eftersom i allmänhet inte har någonting att riskera. I andra länder är du överlycklig om du får ett jobb, i Sverige vet vi att vi har något bisarrt skyddsnät som fångar tondöva musikanter, färgblinda konstnärer och författare med dyslexi. Ideologin tycks vara att om du vill någonting tillräckligt mycket så kan du nå dit, vilket är ett stort hån mot 99% av jordens befolkning.

Det spelar ingen roll om Näslund och Forsberg så jobbar 16 timmar om dygnet, enligt mig är det fortfarande orealistiskt att snacka om att bli ledande inom Sverige, åtminstone inom de närmsta 10-15 åren. Att bygga upp en bra organisation är någonting som görs långsiktigt, där det finns kompetens inom alla led. Det räcker inte med att ha två eldsjälar i toppen när vi pratar om ett företag som omsätter drygt 100 miljoner kronor per år.

När det går dåligt för ett företag, börjar man i regel med att begränsa verksamheten. Man varslar folk och fokuserar på ett litet område där man har för avsikt att kunna höja kvaliteten. Att på ett års tid försöka ta tillbaka de marknadsandelar man har förlorat under 10 års tid är i regel ingen bra idé.

Det MoDo borde göra är att minska verksamheten, avskeda personal och till exempel göra det till högsta prioritet att få igång juniorverksamheten igen. Man försöker då värva ihop ett billigt lag som har goda chanser att undvika kval, men som inte har någon chans att gå långt i ett slutspel.

Nu hoppas jag och tror att det är så Näslund och Forsberg resonerar, men ibland blir jag orolig över den enorma naivitet som tycks finnas bland många supportrar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Bad_Brett: det verka som att jag är ute efter dig idag, men det är slumpens skördar, det lovar jag.

"men ibland blir jag orolig över den enorma naivitet som tycks finnas bland många supportrar."

Inte nog med att jag inte förstår vad du menar. Jag förstår inte ens varför du blir orolig över det. "enorm naivitet bland supportrar".

Hur uppenbarar sig den rimligtvis uppenbara insikten? I motsats till den svenske gemene elitseriesupportern då menar jag?
Kommentera