1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494947 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1387499

Sv: RE-building the future 2011/2012
Två ytterforwards, ingen center, kanske en back. Inga direkta nyheter av Näslund, men spännande ändå. Spelarna går snabbt borta i Nordamerika nu.

Jag hoppas innerligt att Sjöström väljer Modo även fast han inte är den direkta spjutspetsen vi söker. Om han inte får kontrakt i NHL så känns det som att tåget åker för honom, och kan vi då få hit honom så skulle vi kunna ha nytta av honom i alla fall i fem säsonger (född -83) och han skulle kunna vara en av stöttepelarna i det nya Modo som ska stå för mycket skridskoåkning. Tror även att Sjöström kan vara en ledare på isen genom sitt spel.

Jag ser Sjöström lite som den nya Svartvadet i den mening att han är en kille med defensiven som största styrka men som ändå kan vara god för upp emot 30 poäng i bra sällskap och som förhoppningsvis kan stanna under en längre period. Svarten kom också tillbaka till Modo när han var 28 :)

Angående centrarna så räknar jag med att om Ryno tar en plats så är han våran andrecenter. Många (inklusive jag i början) blir lurade av Eliteprospects som sätter honom som RW/LW, men de senaste två säsongerna har han faktiskt spelat center. Han verkar dessutom vara en hyfsad playmaker.

Det lämnar Sundström med Dicken och vår andra ytterforward, vem det nu kan tänkas bli. Skröder-Ryno-Sjöström i andra? Skulle vara en väldigt tung kedja där Skröder blir lättviktaren på 92 kg :)

Vidare säger Näslund att det inte är hela världen ifall truppen inte är full när vi går på is. Jag köper det, men jag hoppas verkligen att den är full när vi startar serien. Vi måste vara med direkt från början!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Nikki Nine: Bara jag som inte hade klagat över att ha Hasse Jonsson i laget även nästa säsong?

Enligt mig har vi just nu tre backar som är självskrivna för de två främsta backparen: OKT, Pöck och Meyer. Utöver det har vi Hersley, Ahnelöv samt Westin och jag hoppas att någon av dessa kommer klara av att ta en plats i andra backparet och vara ett bra komplement till Meyer/OKT. En top-fyra bestående av OKT, Pöck, Meyer och Ahnelöv (Tror nog mest på honom) skulle visserligen vara relativt obeprövad när det gäller ES-spel men ändå något som jag helt klart skulle kunna leva med. Problemet bland backarna är som jag ser det främst vår brist av bredd i och med att Westin, Herlsey, Larsson och Byström/annan junior utgör vårt tredje/fjärde backpar, där hade det känts förbannat skönt att kunna plocka in Hasse Jonsson.

Klart att man hellre hade sett att vi smällde in typ Anton Strålman och på så sätt även skapade en större bredd men det tror jag tyvärr inte att vi har råd med. Då vore det inte så dumt med vår gamle kära Snygg-Hasse som garanterat kommer kämpa på i det tysta utan att klaga och göra det bra när han väl får chansen.
Kommentera