1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494689 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1387539

Sv: RE-building the future 2011/2012
Poffa: Jag håller med om att den där biten är viktig, tyvärr tycks den falla i glömska. Visst kanske den sportsliga biten är det primära i en idrottsförening, men man kan inte bortse fråm marknadskommunikationens och varumärkets betydelse för ett företag, som ju faktist MoDo är. Det är inte bara ett gäng killar som gillar att spela hockey ett par gånger i veckan i glada vänners lag, det är en organisation som håller på med professionell idrott.

Och då är marknadsavdelningens uppgifter viktiga, för om man försummar dem är risken stor att varumärkets värde gentemot kunden (publiken och sponsorerna) försvagas så att de får intrycket att det är okunniga amatörer som bedriver verksamheten, och även om det inte syns i tabellen eller på isen så är det definitivt inte bra.

Så här måste man göra något, bli professionella gentemot sina kunder helt enkelt. Börja med att göra en rejäl marknadsundersökning för att höra vad kunderna tycker om produkten, göra en SWOT-analys för att ta fram sina egna styrkor och svagheter, möjligheter och hot. Och inte minst, vara lyhörd när vanliga fans kommer med konstruktiv kritik och förslag på vad som skulle kunna förbättras. Inte bara sopa dem under mattan med någon "vi vet bäst själv-attityd".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Petey21: Modo har aldrig någonsin haft en bra marknadsavdelning. Från början var det väl i princip bara Nicke Andersson och sedan kom Fredrik Östman med för att han fick man i princip gratis (nyutaminerad). Man har aldrig anställt folk för att de är duktiga, utan man har gått på att billigt är gott. I mina ögon är det ett katastrofalt sätt att agera på. Arbetet mot sponsorer är så undermåligt att man tyvärr skäms.
Kommentera