1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494950 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1395943

Sv: RE-building the future 2011/2012
Intressant hur man kan tänkas ställa upp nu.

Skröder och Sundström lär få spela tillsammans. Detta kan vi slå fast. Det verkar som att de vill ha en rivig högerfattad kille där (oavsett vad man själv tycker om det), nu har vi tre stycken i Danielsson, Samuelsson och Hannula.

Vidare ska vi ge Dicken största möjliga utvecklingsmöjligheter, och då behöver vi hitta en bra center och en bra målskytt till honom. Danielsson känns ganska logisk här. Men centern? Andersson känns inte riktigt som att han räcker till i en förstakedja som ska producera som tusan. Men han är också nästan det enda valet, om man inte vill ha Schremp där.

Jag vill ha Schremp med Dicken till att börja med. Schremp är inte bara en one-trick pony som bara kan dribbla, utan en smart center med bra spelsinne. Bör alltså kunna hålla en del i pucken tillsammans med Dicken, medan Nicky D letar efter öppningar.

I tredjekedjan är vi nog ganska överens om att Madsen och Andersson ska spela, men tredjelänken? Skulle inte Hannula kunna göra den kedjan ganska giftig?

Då står vi med:

Axelsson-Schremp-Danielsson
Skröder-Sundström-Samuelsson
Madsen-Andersson-Hannula
Hedman-Byström-Forsberg

Med Janos Hari som en riktig joker.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Nikki Nine: Jag förstår inte varför alla är så intresserade av att köra Danielsson i de två första kedjorna. Trots att Skröder hade enligt honom ett katastrofår, så producerade han bättre. Danielsson är en kompletteringsspelare, förvisso med ett bra skott och bra skridskoåkning, men jag tycker att han inte är konstruktiv nog för att vara given i de två toppkedjorna. Det är för övrigt exakt likadant med Madsen som också är en typisk tredjekedjespelare.

Skröder, Sundström, Schremp och Axelsson är i mina ögon givna. Ska man sätta Schremp med Axelsson (vilket jag inte gillar då båda är för lika och de bara finns en puck på banan) så måste man nog ha en defensiv kille som Andersson med dem. Skröder och Sundström ska ha en puckskicklig kille bredvid sig så Skröder inte får fel roll. Han ska slippa ha mycket puck och ska koncentrera sig på det han gör bäst.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Nikki Nine:

Jag gillar inte den där förstakedjan; Tre spelare som alla är mer eller mindre katastrofala i det defensiva arbetet. Axelsson och Schremp är puckkåta, samtidigt som Danielsson skjuter på allt som rör sig. Nja. I sådana fall skulle jag plocka bort Danielsson och stoppa in Madsen eller Andersson istället.
Kommentera