1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495002 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1395995

Sv: RE-building the future 2011/2012
Nikki Nine: Jag förstår inte varför alla är så intresserade av att köra Danielsson i de två första kedjorna. Trots att Skröder hade enligt honom ett katastrofår, så producerade han bättre. Danielsson är en kompletteringsspelare, förvisso med ett bra skott och bra skridskoåkning, men jag tycker att han inte är konstruktiv nog för att vara given i de två toppkedjorna. Det är för övrigt exakt likadant med Madsen som också är en typisk tredjekedjespelare.

Skröder, Sundström, Schremp och Axelsson är i mina ögon givna. Ska man sätta Schremp med Axelsson (vilket jag inte gillar då båda är för lika och de bara finns en puck på banan) så måste man nog ha en defensiv kille som Andersson med dem. Skröder och Sundström ska ha en puckskicklig kille bredvid sig så Skröder inte får fel roll. Han ska slippa ha mycket puck och ska koncentrera sig på det han gör bäst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
J F K: Undrar även hur du resonerar kring kedjorna. Att du vill ha Dicken med Skröder och Sundström har jag förstått, men sen då? Danielsson ska ju tydligen inte vara given i toppkedjorna då han inte är konstruktiv nog, så då återstår det Schremp.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
J F K:

Jag förstår verkligen inte problemet med att ha Dicken och Schremp på isen samtidigt. Ja, de vill ha puck och är fruktansvärt kreativa med den. Det är ju jättebra! Då finns det någon att leka med på isen, någon som kan ta bort en extra markering och någon som kan förstå hur man tänker. Motståndarna får ju ett jätteproblem då båda två är skickliga med pucken och kan göra sin gubbe, men också slå fantastiska passningar. Har vi dessutom Danielsson som gubben i lådan med hans fantastiska skott så blir det ännu jobbigare.

Du säger att Danielsson är en kompletteringsspelare. Jag tycker att han kompletterar dessa två utmärkt. Snabb, rivig, älskar att skjuta. Jag vill inte ha en Danielsson som åker omkring och letar öppnande passningar eller som ska åka upp med pucken. Jag vill ha en Danielsson som låter Axelsson och Schremp sköta den biten, medan den gode svensken söker sig in framför mål eller på annat sätt gör sig beredd på direkskott eller returer. ;-)

Tar man bort Dicken och sätter dit typ... Andersson så tar man bort väldigt väldigt mycket offensiv kraft från den kedjan. Don't get me wrong, Andersson kan bli väldigt nyttig för vår klubb men han kommer nog aldrig vara en ledande offensiv spelare som kan göra upp emot 40 poäng. Samma om man tar bort Danielsson och sätter dit Andersson. Man tar bort den offensiva punchen.

Nej, har vi Dicken-Schremp-Danielsson så får vi en riktigt bra förstakedja. En leading line. Har vi Dicken-Andersson-Danielsson så känns den sådär, va? Ingen kedja som man känner "oh shit, nu kommer det att bli mål" eller "dessa killar kommer ligga i toppen av poängligan".
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
J F K: jag har suttit nu hela sommaren och tittat på viasat hockeys repris av hela föregående säsong , och jag måste säga att i ett lag som fbk ifjol med så många puckskickliga spelare så var dicken inte alls så väldigt pucktransporterande , utan föll mer in i ramen som en lagspelare som kunde göra de oväntade med en puck!

jag köper dit resonemang i nuläget till en viss del, men jag är inte helt överens!
skröder gör visserligen sina poäng, men ifjol var nog merparten i PP och i de vanliga spelet var han stundtals riktigt dålig så jag tror inte det finns några givna kjedjor än utan att det kommer man få labborera med säkerligen upp i dom första 10 matcherna för att se på vilken niva alla hamnar.
Kommentera