1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495013 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1396024

Sv: RE-building the future 2011/2012
J F K:

Jag förstår verkligen inte problemet med att ha Dicken och Schremp på isen samtidigt. Ja, de vill ha puck och är fruktansvärt kreativa med den. Det är ju jättebra! Då finns det någon att leka med på isen, någon som kan ta bort en extra markering och någon som kan förstå hur man tänker. Motståndarna får ju ett jätteproblem då båda två är skickliga med pucken och kan göra sin gubbe, men också slå fantastiska passningar. Har vi dessutom Danielsson som gubben i lådan med hans fantastiska skott så blir det ännu jobbigare.

Du säger att Danielsson är en kompletteringsspelare. Jag tycker att han kompletterar dessa två utmärkt. Snabb, rivig, älskar att skjuta. Jag vill inte ha en Danielsson som åker omkring och letar öppnande passningar eller som ska åka upp med pucken. Jag vill ha en Danielsson som låter Axelsson och Schremp sköta den biten, medan den gode svensken söker sig in framför mål eller på annat sätt gör sig beredd på direkskott eller returer. ;-)

Tar man bort Dicken och sätter dit typ... Andersson så tar man bort väldigt väldigt mycket offensiv kraft från den kedjan. Don't get me wrong, Andersson kan bli väldigt nyttig för vår klubb men han kommer nog aldrig vara en ledande offensiv spelare som kan göra upp emot 40 poäng. Samma om man tar bort Danielsson och sätter dit Andersson. Man tar bort den offensiva punchen.

Nej, har vi Dicken-Schremp-Danielsson så får vi en riktigt bra förstakedja. En leading line. Har vi Dicken-Andersson-Danielsson så känns den sådär, va? Ingen kedja som man känner "oh shit, nu kommer det att bli mål" eller "dessa killar kommer ligga i toppen av poängligan".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Nikki Nine: Problemet med din kedja är att den kommer att vara helt värdelös i egen zon. Jag hoppas på ett balanserat MoDo som under första halvan av serien klarar av att spela ett riktigt tajt försvarsspel. Det är den biten som är det allra viktigaste att få ordning på och det är det som är grunden för en framgångsrik säsong. Jag ser en stor risk med att din drömkedja kommer läcka som ett såll bakåt, och då försvinner all stabilitet.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Tolle ny kapten. Men hur långt ner sitter C:et egentligen?
Kommentera