1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495766 inlägg · 4089 ämnen

Inlägg #1417690

Sv: Apropå ingenting...
arnio: Hur menar du nu? Vilka är det som får den förtjänsten då?
Det är helt rätt att klubbarna som har problem med sina supportrar får ett verkligt incitament att ta tag i dessa problem.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
spud: "arnio: Hur menar du nu? Vilka är det som får den förtjänsten då?
Det är helt rätt att klubbarna som har problem med sina supportrar får ett verkligt incitament att ta tag i dessa problem."


Nu gäller ju detta med att klubbarna ska pröjsa för polisen bara de klubbar som bildat bolag. Motiveringen är att de som arrangerar evenemang i vinstsyfte ska stå för kostnaden för polisinsatser som krävs för att upprätthålla ordningen.

Det krävs nog även en del poliser för att bevaka tex. SSK-AIK men då betalas polisen med skattepengar. Även en match mellan Modo och Timrå kräver nog några poliser men samma sak där, skattepengar.

Det jag reagerar på är att det är de klubbar som bildat AB som drabbas av detta trots att även övriga klubbar i Elitserien självklart är vinstdrivande företag.

Inom fotbollen så krävs ofta ännu mer poliser och det är mer bråk men det är ju inte många klubbar där som är AB heller. Vad jag vet så är väl AIK, Djurgården och Hammarby AB inom fotbollen men inte tex Göteborg, Helsingborg som även de kräver en del poliser.

"Rikspolisstyrelsen anser att ideella idrottsföreningar inte behöver betala vid sina arrangemang, medan vinstdrivande idrottsaktiebolag däremot ska betala för polisens bevakning."

Så Modo är alltså en ideéll förening? Jag tror inte att sista ordet är sagt här.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
spud:

Japp och det är bra att vi får se resultat direkt. Förhoppningsvis inser de som bråkar nu hur mycket de förstör. Fast troligast är ju att "supportrarna" drar slutsatsen att de måste bråka ÄNNU MER för att protestera mot beslutet...
Kommentera