1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1422123

Sv: Apropå ingenting...
Bragd-Birger:

Hur svårt ska det vara att begripa? Jag förstår inte hur jag ska kunna bli tydligare.

ZIGENARE HÄRSTAMMAR FRÅN INDIEN

SVENSKAR HÄRSTAMMAR FRÅNS SVERIGE

IRANIER HÄRSTAMMAR FRÅN IRAN

SVENSK + IRANIE /= ZIGENARE

Därför kan det rimligtvis inte spela någon roll om du skriker zigenare till Rahimi eller Johan Davidsson. Varför skulle Rahimi bry sig mer än en Timråit gör av begreppet "Timråtattare"?

Eller ska vi börja diskutera färg på håret nu också? Hur hade det varit om Johan Davidsson hade använt brunkräm och färgat håret brunt? Eller handlat på indiska?

Make Believes:

Om anledningen är att zigenare har blivit förföljda, då är det alltså precis lika illa att skrika:

"Jävla häxa"
"Jävla ateist/kättare"
"Jävla bög"
"Jävla indian"

Mellan 1480 och 1700 avrättades 100 000 kvinnor som misstänktes vara häxor. Så sent som 1944 dömdes en kvinna för häxeri i London.

Människor i alla tider har förföljts för att de inte har trott på gud. Än idag är Jehovas Vittnen på mig som iglar.

Homosexualitet? Ja, vid sidan av de klassiska grekiska fikusarna, kan vi nog konstatera att det inte har varit speciellt populärt med homosexualitet genom historien.

Och slutligen, Indianer. Som sagt, jag har fått lära mig att göra indianhopp och hur en indian låter. Små barn får lära sig att leka indianer och får pilbåge och fjäderskruv av sina föräldrar. Frölunda har en rejäl nidbild av en indian på sin matchdräkt som de säljer öppet i souvenirshopen.

INGET förföljelse genom historien har varit lika kraftig och vidrig som den mot indianerna. Inte nazismen, inte kommunismen, inte korstågen på 1100-talet eller förföljelsen av svarta. Indianerna blev avrättade, torterade, satta som slavar, fick sin mark stulen och fördärvad och blev smittade av européernas äckliga baciller. På många platser, till exempel Västindien, har de blivit helt utrotade.

Ändå anses det politiskt korrekt att skoja om indianer, medan det är förbjudet att ens nämna ord som "zigenare" eller "neger" - Förmodligen för att spanjorerna var smarta nog att avrätta så många indianer att de kvarvarande skulle vara för få för att kunna bilda opinion.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: OT: Undrar om inte utrensningen av de människor som levde på Nya Zeland var värre. Där var det ren utrensning av ett helt folkslag. Turkarna hade utrensningar osv. Inte för att förringa den fruktansvärda behndlingen av Amerikas urinnevånare, men det har nog funnits än värre behandlingar i världshistorien?
Kommentera