1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494357 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1455423

Sv: RE-building the future 2012/2013

NikkiNine: Det är ju bara att konstatera att det inte är någon lätt uppgift att sätta ihop ett lag utan en massa pengar. För Modos skull får vi hoppas att Susse fortsätter en säsong till. Han är oersättlig.

Sedan måste vi göra allt för att behålla Danielsson. Herregud, karln är ju stekhet. Och Skröder vill jag ha kvar, det är han tillräckligt bra för. Jag tror dock inte Zuccarello kommer hem, han lär bli plockad av någon annan NHL-klubb, tyvärr.

Axelsson lär knappast bli plockad av Detroit och jag tror inget annat NHL-lag är intresserat, heller. Kvar är då KHL, Färjestad eller Modo. Av de alternativen är FBK eller Modo troligast.

Alltså har vi en intakt förstakedja och en andrakedja med Axie och Ritto, där ett komplement behövs. Jag skulle inte tveka på att sätta Hari där. Juniorerna måste få chanser på platser som passar dem. 

Tredje ska vara en riktigt jobbig kedja att möta. Ponera att Påhlsson kommer hem, då är han given som center där. Madsen som en ytter tillsammans med Svensson, kanske.

Fjärde består då kanske av Andersson, Westin och Nyström. För ska vi vara ärliga kan vi inte räkna med starkare/dyrare forwardsuppsättning än så.

Backsidan måste dock stärkas med en klassback. Tollefsen riskerar vi tappa. Lehtivuori, Ahnelöv, Bohman och Ludde Byström ska alla ha en plats. De två övriga ordinarie platserna ska fyllas av två toppbackar. Möjligtvis att dessa två platser är vikta för transatlanter. 

Ställer vi ett bättre lag än så på isen 12/13 så är jag förvånad och glad. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013
Poffa: Om han inte är oregerlig med de ekonomiska detaljerna skulle jag nog vilja ge Jens Westin ett nytt kontrakt. Fenomenalt ospännande spelartyp och det är med nöd och näppe han håller på elitserienivå, javisst. Men trots detta och trots att vi har juniorer som knackar på så borde det finnas utrymme för honom som sjätte/sjunde/åttonde back. Då slipper vi köpa in grisen i säcken a la Hersley och vi slipper bli nervösa om fler än en back får hösnuva.
Kommentera