1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494392 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1455287

Sv: RE-building the future 2012/2013

Vi snackar ju en del om nästa års trupp redan nu, hur vill ni ha det nästa år?

Jag har redan postat mitt lag, men jag gör det igen. Självklart ska vi inte värva för mer pengar än vad vi har, men jag är övertygad om att man kan få fler sponsorer, mer årskort sålda m.m. om man gör en tydlig satsning. Tror även att man kan få mer marginalpublik på matcherna på detta sätt, förutsatt att laget vinner.

Skröder-Sundström-Zuccarello
Axelsson-Ritola-Danielsson
Hari-Påhlsson-Svensson
Madsen-Andersson-Westin

Tollefsen-***
Pöck-Lehtivuori
Ahnelöv-Byström

Tellqvist
Forsberg

Alla spelare kanske inte stannar, men då ska det värvas ersättare i samma klass eller bättre.

Jag vill ha kontinuitet för en gångs skull, men också förbättring. Jag vill se fyra jämna kedjor, där vi kan vara lugna oavsett vilka som är på isen. För mig handlar det inte om att sätta nummer på kedjorna utan man rullar helt enkelt i spel fem mot fem, och sätter in specialformationer i PP/BP.

Jag tror också att om man kör på denna modell så sätter man mindre press på spelare som Skröder och Sundström, som fortfarande är snuskigt bra men som inte blir yngre och viss försvagning måste förväntas. Tror också att man lättare kan stoppa in en junior utan att få en tydlig försvagning i laget.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

NikkiNine: Det är ju bara att konstatera att det inte är någon lätt uppgift att sätta ihop ett lag utan en massa pengar. För Modos skull får vi hoppas att Susse fortsätter en säsong till. Han är oersättlig.

Sedan måste vi göra allt för att behålla Danielsson. Herregud, karln är ju stekhet. Och Skröder vill jag ha kvar, det är han tillräckligt bra för. Jag tror dock inte Zuccarello kommer hem, han lär bli plockad av någon annan NHL-klubb, tyvärr.

Axelsson lär knappast bli plockad av Detroit och jag tror inget annat NHL-lag är intresserat, heller. Kvar är då KHL, Färjestad eller Modo. Av de alternativen är FBK eller Modo troligast.

Alltså har vi en intakt förstakedja och en andrakedja med Axie och Ritto, där ett komplement behövs. Jag skulle inte tveka på att sätta Hari där. Juniorerna måste få chanser på platser som passar dem. 

Tredje ska vara en riktigt jobbig kedja att möta. Ponera att Påhlsson kommer hem, då är han given som center där. Madsen som en ytter tillsammans med Svensson, kanske.

Fjärde består då kanske av Andersson, Westin och Nyström. För ska vi vara ärliga kan vi inte räkna med starkare/dyrare forwardsuppsättning än så.

Backsidan måste dock stärkas med en klassback. Tollefsen riskerar vi tappa. Lehtivuori, Ahnelöv, Bohman och Ludde Byström ska alla ha en plats. De två övriga ordinarie platserna ska fyllas av två toppbackar. Möjligtvis att dessa två platser är vikta för transatlanter. 

Ställer vi ett bättre lag än så på isen 12/13 så är jag förvånad och glad. 

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013

NikkiNine: Visst ser ditt lag bra ut, men det känns inte helt realistiskt. Jag har oerhört svårt att se att vi ska kunna behålla Danielsson. Sen är frågan hur man ska göra med Skröder. Han fyller 34 innan nästa säsong börjar och enligt intervjun i Allehanda är han på jakt efter ett längre kontrakt. Till en rimlig kostnad vill jag ha kvar honom, men med ett treårskontrakt och en topplön undrar jag om det är så smart...

Samtidigt så får man på något sätt nu känslan av att det är Sundström, Skröder, Tollefsen som är stommen i laget. Risken finns att ingen är kvar till nästa säsong. Beslut, beslut, beslut, tur att man inte är sportchef.

Kommentera