1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494503 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1458568

Sv: RE-building the future 2012/2013

Berka:

29 poäng på 39 matcher, så det blir väl upp emot 40 poäng om han inte blir skadad eller hamnar i en formsvacka. Han har även trevliga +6 vilket bara slås utav förstakedjan samt Pöck och Lehtivuori.

Tänk om man kunde hitta en bra omgivning för honom till nästa år. Det hade kunnat bli mycket poäng.

Bohman är för övrigt +4 och har inte varit inne på ett enda baklängesmål. Hans speltid är ju ganska reglerad men det är ändå väldigt trevligt.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

NikkiNine: När man såg alla Zorroyoutubehighlights så fick vi alla kanske lite för höga förväntningar på Räkan? Jag fick i alla fall det, helst med tanke på att han hade gjort en del poäng under sin karriär.

Nu i efterhand så hade jag nog för höga förväntningar eftersom jag hade tankar om poängligavinnare + dominant under matcherna o.s.v. Men det är nog inte så många som klarar av att gå ifrån liten rink ---> stor rink och dominera. Helst när man inte varit utanför Nordamerika och den omställning det ändå innebär att komma till lilla Övik i det lilla landet Sverige.

Det som ändå är positivt med Räkan är att det är en kille som försöker bli bättre i det han är dålig på. Hans defensiv var dålig när han kom, men den har förbättrats (om än marginellt). Han hade/har svårt med positioneringen, helst i det defensiva arbetet. Från början av säsongen tycker jag att det syntes även i det offensiva spelet då han nästan krockade med sina medspelare eftersom han tog helt annorlunda åkvägar i anfallszon. Nu ser det ändå lite bättre ut och han kan hitta fram med öppnande pass. Teknik och spelsinne har han ju, men han måste hitta tid och utrymme till att använda dessa. Ta rätt beslut helt enkelt. 

Om man jämför honom med t.ex. Dicken så tycker jag att Räkan ändå visar upp en bättre arbetsmoral. Han backcheckar mycket mer än Dick samtidigt som han rör på sig relativt bra i defensiv zon. Dick visar med hela sitt kroppsspråk ibland att han skiter i defensiven.

Så ja, jag är försiktigt optimistisk till att förlänga med Räkan, men inte till något överpris. Och eftersom jag tror att Meyer inte stannar en säsong till så skulle jag gärna vilja ha in en nordamerikansk forward som kan komplettera Rob. Gärna någon som han känner och kan hänga med på fritiden så att det funkar bättre även utanför hockeyn. Där har det nog inte funkar helt perfekt under säsongen vad jag har fattat. Han firade bl.a. nyår med Murley t.ex. Då är det illa.... ;)

Kommentera