1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494689 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1458591

Sv: RE-building the future 2012/2013

NikkiNine: När man såg alla Zorroyoutubehighlights så fick vi alla kanske lite för höga förväntningar på Räkan? Jag fick i alla fall det, helst med tanke på att han hade gjort en del poäng under sin karriär.

Nu i efterhand så hade jag nog för höga förväntningar eftersom jag hade tankar om poängligavinnare + dominant under matcherna o.s.v. Men det är nog inte så många som klarar av att gå ifrån liten rink ---> stor rink och dominera. Helst när man inte varit utanför Nordamerika och den omställning det ändå innebär att komma till lilla Övik i det lilla landet Sverige.

Det som ändå är positivt med Räkan är att det är en kille som försöker bli bättre i det han är dålig på. Hans defensiv var dålig när han kom, men den har förbättrats (om än marginellt). Han hade/har svårt med positioneringen, helst i det defensiva arbetet. Från början av säsongen tycker jag att det syntes även i det offensiva spelet då han nästan krockade med sina medspelare eftersom han tog helt annorlunda åkvägar i anfallszon. Nu ser det ändå lite bättre ut och han kan hitta fram med öppnande pass. Teknik och spelsinne har han ju, men han måste hitta tid och utrymme till att använda dessa. Ta rätt beslut helt enkelt. 

Om man jämför honom med t.ex. Dicken så tycker jag att Räkan ändå visar upp en bättre arbetsmoral. Han backcheckar mycket mer än Dick samtidigt som han rör på sig relativt bra i defensiv zon. Dick visar med hela sitt kroppsspråk ibland att han skiter i defensiven.

Så ja, jag är försiktigt optimistisk till att förlänga med Räkan, men inte till något överpris. Och eftersom jag tror att Meyer inte stannar en säsong till så skulle jag gärna vilja ha in en nordamerikansk forward som kan komplettera Rob. Gärna någon som han känner och kan hänga med på fritiden så att det funkar bättre även utanför hockeyn. Där har det nog inte funkar helt perfekt under säsongen vad jag har fattat. Han firade bl.a. nyår med Murley t.ex. Då är det illa.... ;)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

Bittesehr: Schremp hade gjort 15 poäng extra denna säsong om han sluppit spela i så konstiga kedjekombinationer och på en felaktig plats. I Europa är det generellt sett centern som tar det defensiva jobbet, så är det sällan i transatlantisk hockey.

Hade Schremp spelat center, eller på kanten, och haft en duktig defensiv spelare vid sidan av sig samtidigt som han haft en Danielsson eller liknande på andra sidan så hade vi sett en stor skillnad.

Dessutom har man i strävan av att hålla första- och andrakedjan så intakt som möjligt hela tiden roterat Schremps kedjekompisar. I mina ögon misshandlas han lite. Och ska vi inte ändra det till nästa säsong, då ska han inte vara kvar utan då ska vi hitta en bättre lämpad spelare för de pengarna och på den icke-EU-platsen.

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013

Bittesehr: Jag tror att det är väldigt viktigt att man har en bra fritid

Kommentera