1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494293 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1476710

Sv: Kvartsfinal 2 120312 Slaget om Kvarken?

J F K: För övrigt så anser jag att Hedman är för dålig i egen zon för att tillföra någonting. Det kanske imponerar på vissa att han sätter in ett antal hårda tacklingar, men när man vet att det kostar i egen zon så tycker jag inte att det är värt det. Kalus är ju betydligt bättre hemåt.

Överlag så tycker jag att den taktiska skillnaden var monumental. Modo har verkligen inte lärt sig försvarsspel ordentligt. Kan någon överhuvudtaget begripa varför Modo är det enda laget där toppforwarden jagar ned bakom motståndarens mål när han inte har någon som täcker upp? Madsens, Axelssons, Hedmans och några tills försvarsspel i egen zon är dock värst. De vet ju inte var de ska vara. De åker lite planlöst omkring och raggar puck, istället för att ta bort sin kille. Hedman satte in en snygg tackling framför eget mål, men varför i hela helvetet var han där? Samtidigt så stod en back exakt hur fri som helst så hade killen fått fram passnignen så hade det varit 3-0 redan där. Lehtivouris fösvarsspel vid 3-0 var horribelt. Ritola tog för ovanlighetens skull exakt rätt markering så vår gode finne hade bara att plocka bort Holloway, men inte då. Istället så åker Lehtivouri och dubbelmarkerar Ritolas markering. WHY??? Schremp och Westin går på samma kille så att vid ett enkelt 2-2läge så kan de spela sig fria.

Nej, det här duger inte. Inte i år och inte nästa år. Vi måste få en skicklig taktiker in i båset. Jag gillar verkligen Samuelsson på många sätt och vis, men komplettera honom med någon snubbe som är skicklig på den taktiska biten. Ungefär som Brithén hade Pirro. Pirro var då inte den positivaste eller mest gillade av spelarna, men så länge som han drog åt samma håll som Brithén så kunde han styra upp de taktiska bitarna, medans Brithén gjorde det han var bra på. Ställa krav på spelarna och få ut max ur dem. (När det sedan krockade mellan tränarna så föll Modo ihop som ett korthus).

Kommentera