1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495131 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1477267

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Svårt att sia om Silfverbergs NHL-karriär, men han har ju klarat sig riktigt bra i Tre Kronor. Han är ju mycket allround, smart och har ett bra skott. Många har klarat sig bra i NHL med mindre verktyg än så...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

Peja:

Personligen tycker jag att Silfverberg är en mycket värdig vinnare av guldhjälmen, jag tycker att han har varit fullständigt dominant andra halvan av säsongen.

Grejen med Silfverberg är att han tycks ha breddat sitt register något oerhört den här säsongen. Förut tyckte jag mest att han var snabb och sköt bra, men nu har han även utvecklat ett enormt bra spelsinne. Inte sällan ser vi honom slå briljanta öppnande passningar i mittzon som skapar ytor åt hela laget. Visst kan han förbättra delar av sitt defensiva spel, men killen är ju bara 21 år.

Jag tror därför att Silfverberg på sikt kommer bli en stjärna i NHL som landar på 60-70 poäng per säsong. Enligt mig har han precis vad som krävs för att lyckas i det "nya" NHL. Han är egentligen stark i närkampsspelet också och det är därför det är trist att han ska filma så fruktansvärt mycket. Det är väl den biten som är det största hotet mot hans karriär, för han kommer aldrig få någon respekt i NHL om han inte tvättar bort den biten.

Den jag tycker är överskattad i Brynäs är Calle Järnkrok. Han är både vek och långsam. Spelsinnet och skottet är det förstås inget fel på, men känslan jag har är att han är helt beroende av att Silfverberg och Larsson kan skapa ytor åt honom. Jag skulle bli mycket förvånad om Järnkrok någonsin blir en etablerad NHL-spelare.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Jo, NHL handlar också om tur med rätt coach så man får chansen eller vara i ett så dålig lag så man får chansen. Dessutom underlättar det att man är ett tidigt draftval, vilket gör att klubben har större tålamod med en.

Nåja, vi får väl veta om ett år om det blir fågel, fisk eller mitt emellan.

Zucca dominerade ju internationellt i OS, men vad hjälpte det?
Kommentera