1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495046 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1513180

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag kan ju inte annat än att tycka  hyffsat bra om Modo heller och deras historia fascinerar med den gamla plantskolan och nu med Foppa och Mackan bakom rodret. De har dock mycket att bevisa fortfarande med sitt NHL inspererade projekt. Jag är ytterst tveksam till Ulf Samuelsson som tränare (och har så varit sedan han helt omotiverat smög in sin son i laget). Sedan har man ju inte en aning om vad alla nyförvärv från (hockey)världens alla hörn går för, men kul satsning är det i alla fall.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

arnio:Tyvärr håller jag med om tveksamheten inför Samuelsson. Jag är inte alls säker på att tränarkonstellationen är tillräckligt bra taktiskt. Modo släppte in riktigt mycket mål förra säsongen och hade det inte varit för att Sundström återigen lotsat seriens bästa kedja så skulle det varit risk för kvalserien.

Dock så blev det bättring efter de två första matcherna i slutspelet. SAIK vann rättvist, men det var inte långt ifrån att vi vunnit match fem och haft två matchbollar tack vare att Modo fick spelet dit man ville. Man kunde inte utmana SAIK i ren hockey, utan var tvungen att få det till en kamp över hela banan och man fick Anders Forsbergs mannar att gå i fällan.

Sedan tycker jag att coachningen utav kedjeformationer var väldigt märklig. Givetvis ser man inte träningar och matcherna på samma sätt som en coach, men nog tycker jag ändå att det finns fog att kritisera Samuelsson för att ha en lite märklig strategi. Han verkar bland annat köra rätt hårt med att om en junior kommer upp så ska denne spela i fjärdekedjan för att ha rätt hierarki. Det kanske är bra ibland, men om junioren är en utpräglad offensiv kille och placeras med spelare som Hedman och K Forsberg så gör man hela laget en björntjänst.

Kommentera