1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495123 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1580184

Sv: Apropå ingenting...

J F K: Ja, du kanske har rätt i det. Första försöket kom ju med London Lions dit Honken - dvs inte Johan Holmqvist utan den riktige Honken - värvades. Idén om ett proffslag i Europa som skulle åka runt och dra publik var riktigt fel i tiden, laget fick mest möta sig självt;-)

Men nu börjar det bli drag i Europa-klubbspelet. Jag inser att Modo som inte varit med senaste åren inte känner detsamma som vi i Luleå, som gick hela vägen och satte rekord efter rekord. 

Går det denna gång? 

Kanske, kanske inte. Det som talar för är ju att man faktiskt lyckats dra med hela 32 klubbar av Europas bästa i Sverige, Tjeckien och Finland - kryddat med några av kontinentens uppkomlingar. Nu ska man inte förakta tyska och scweiziska klubbar - se bara hur Schweiz presterade i VM senast! Iofs är VM numera riktigt urvattnat - tänk bara att vi i Sverige har långt över hundra spelare i NHL-AHL-KHL etc och de flesta inte tillgängliga. 

Men senaste åren har European Trophy lyft och denna gång - med internationella förbundet bakom sig och dessutom en vilja att lägga ned de meningslösa landslags-vodka-kupperna för att satsa på klubbhockeyn samt nu ambitionen att se till att alla de bästa lagen från varje land är med PLUS förhoppningen att vi får in de finaste KHL-lagen....

Det kan lyckas!

Kul, tycker jag. Årets European Trophy slutspelas i Berlin innan jul och jag funderar faktiskt på att åka dit. Berlin är en spännande stad och det är en ball tanke att samlas för ET-slutspel där nere just innan jul. 

Tänk dig att åka ned till Berlin för ett slutspel t ex en kvartsfinal mellan Modo och SKA S:t Petersburg i kampen om att bli Europas bästa klubblag! Låter det inte spännande?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Sven.Savage: European Trophy, hett i hela Luleå. Men svalt i övrigt.
Kommentera