1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495131 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1580185

Sv: Apropå ingenting...
Sven.Savage: European Trophy, hett i hela Luleå. Men svalt i övrigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

El Maco: Allting går att sälja, med mördande reklam: kom och köp, kom och köp konserverad gröt!

Ett problem förstås att det inte blir så många bortaklackar när man får resa kors och tvärs över kontinenten. Jag tror man får satsa på billigt inträdde till arenan för att få åtminstone många hemmasupportrar på matcherna, i syfte att få stämning. Men sedan köra den som TV-evenemang. Lyfter man upp matcherna i TV så kommer man att göra reklam för dessa matcher och mästerskapet också och marknadsföring är förstås avgörande för intresset. 

I det rådande läget, när vodkakupperna avskaffas och alla nationsförbund samt det internationella står bakom det hela kan den nödvändiga uppbackningen bli av. Jag hoppas verkligen att de lyckas få med de bästa KHL-lagen. Det skulle bli en ordentlig draghjälp!

En viktig faktor är förstås också huruvida lagen satsar eller hanterar ECC som semesterlunkmatcher. Tidigare var det väl si och så med den s k Nordic Trophy, liksom med tidigare satsningar på hockeyns "Champions League" men senaste åren har klubbarna satsat allt hårdare för att lyckas.

Vi i Luleå har ju bara varit med två år men semifinal (utslagna i sudd) första året och vinst andra året. Jodå, i Luleå är Europa hett:-) 

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
El Maco: Japp. Inte ens värmlandstidningen skickade en representant fast FBK spelade final. Det var obefintligt med publik de matcher som inte hemmalaget spelade i finalspelet. Nej, tyvärr. Turneringen är bra som försäsongsträning, men någon kommersiell framgång blir det aldrig. Inte på många år.
Kommentera