1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1581403

Sv: Apropå ingenting...

Monno: Fast Burakowsky då? Han fick rätt lite speltid i allsvenskan och kom före Hägg. Där handlar det mer om potential än att han visat klassen redan.

Jag kanske var lite luddig.

Att de blir erbjudna kontrakt för att man bedömer att de har högre potential är jag på det klara med. Givetvis är det så helt naturligt. Samtidigt så är det precis som om lagen som draftat en sådan spelare ser sådan prestige i det att spelaren får fler chanser och mer speltid för att de är tidigt draftade, snarare än att de är bra.

Ett exempel som är tydligt för oss Modo-iter är Victor Hedman. Han fick spela väldigt mycket de första åren, trots att han inte alls motsvarade det förtroendet. Hade han inte gått så tidigt skulle han med all säkerhet förvisats till farmarlaget under den första hösten. Nu spelade han förvisso för ett lag som relativt tidigt såg ut att missa slutspelet och därför kan man delvis förklara varför man hade tålamodet med Hedman, men som sagt så hävdar jag att mycket av speltiden var för att han tingats så tidigt. Nu har han nått upp till sin potential och numera förtjänar han att spela mycket, men det tog ett par år.

Alexander Daigle fick massor av chanser för att han gick etta. Skulle han fått lika många chanser om han inte gått så tidigt? Jag tror inte det. Nu gick det i alla fall inte, men...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

J F K:

Här är Timanders nya liv i Övik.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Nä visst är det väl så, man VILL ju väldigt gärna göra de först draftade till Stars, även om de många ggr inte alls är det. Årskullarna varierar, vissa år finns det tidiga guldkorn, andra inte. Btw, NHL har väl just nu ingen RIKTIG "egen" stjärna, man trodde ju mkt på tex Crosby, men hjärnskakningar o annat har ju stoppat det. Har man eg haft nån sen Gretsky & Lemieux ? 
Kommentera