1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495012 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1720674

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Men, kanske hade Lapierre kunnat nyttjas bättre om vi haft fler konstruktiva centrar. Mycket av hans tillkortakommanden kanske hade gått att undvika om han fått spela ytter?
Skulle han lämna så vill jag absolut ha en matchvinnarmålvakt och en konstruktiv center.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Lapierre skulle vara kanon som ren retsticka i typ. en tredjekedja utan offensiva uppgifter. Han skulle passa i en tung kedja som går in och spelar på kraft men i Modo har han ju fått helt fel roll känns det som.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Ifall det finns en annan center på väg in så ser jag gärna att man byter ut Lapierre. Har är riktigt riktigt dålig i defensiven, tar väldigt långa byten, placerar sig märkligt och håller i pucken för länge.

En typisk Lapierre situation som jag ofta svär över framför tv:n:

Det är kamp vid sargen i offensiv, en modoit och en motståndare, Lappy åker dit och trycker till motståndaren och låser fast mot sargen. Det är inte på detta sett en första center och playmaker agerar, han ska in snabbt ta pucken och sätta fart på benen för att skapa något offensivt. Detta är nog något som är svårt att "tvätta bort" hos en spelare som varit en defensiv gris hela sitt liv. Viljan att spela fysiskt/grisigt är större än att vara konstruktiv.

Så ifall vi får in en playmaker har jag inget mot att lappy lämnar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Ja, att man inte åtminstone prövat Maxim som ytter kan jag inte förstå. Helt hjärndött.

Powerforward i 1:a femman. Det är en roll som nog hade passat tror jag. Wernblom light, med lite bättre skridskoåkning och lite sämre händer.

Hade ju för övrigt varit roligt att få se lite av det där aggiterarndet innan han drog, men nej. Inte ens det har vi fått ut av honom.
Kommentera