1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495002 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1720671

Sv: Apropå ingenting...
Carl Lejonkräk: Han är riktigt bra när han åker mycket skridskor och är lite småelak. Tyvärr händer det inte alltid. Sedan är han verkligen inte en bra spelfördelare, utan håller snarare i pucken för mycket. Han är dålig defensivt och det är inte det minsta konstigt att han har sämst +/- i laget, samt har varit inne på flest mål bakåt av alla.

Charlotte sade ju redan när hon klev på jobbet att det inte skulle bli så långvarigt. Jag var inställd från dag 1 på att det skulle bli tre år baserat på intervjuerna av henne. Att hon nu kliver av var för mig väntat.

Vad jag saknar är varför Lapierre skulle lämna. Wilson verkar ha gjort någonting eller vägrat någonting så man ansåg att han inte kunde vara kvar. Lapierre har inte sparkats som Wilson gjorde. Då kanske det inte är Modo som vill ha bort honom? Det kan finnas massor av anledningar till att han vill bort såsom familj som vantrivs, någonting som hänt på hemmaplan eller andra sociala skäl. Det kan givetvis vara så att AJ är "för tuff", men det låter oerhört märkligt att någon som spelat flera år i NHL och då ibland med lite istid inte skulle klara samma sak i SHL. Någonting är märkligt med det hela.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Själv kommer jag inte att sörja det minsta. Maxim är bland det sämsta jag sett i centerväg i modo, främst beroende på hans horribla placeringsförmåga.

Jag gissar att året inte blivit vad han räknade med. Det är en tuff situation som man är i just nu, som spelare. Har man då inga känslor för föreningen, varför vara kvar?

Det handlar nog också om att AJ inte tycker att Maxim presterar som förväntat.

För Modos del så finns det finansiella uppsidor med att låta honom gå gissar jag. Man kan kräva tillbaka skatten och arbetsgivaravgiften, eftersom han blir här mindre än 6 månader. Värvar man nåt nytt på ett korttidskontrakt gäller samma sak där. Totalt sett så får man en förstacenter för säsongen för mindre pengar. Man slipper sociala avgifter för förstecentern och betalar 15% skatt.


Ni vet, Svartvadet är ju intressant på ett sätt. Han verkar mer se det som att han managerar en pengapott än en spelartrupp. Moneyball, typ. Jag gissar att den ekonomiska situationen är Inte-Så-Bra. Jag gissar också att man skurit i budgeten under säsong. Tror inte att Svarten fick behålla så mycket av Wilson-pengarna. Men nu spekulerar jag vilt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Men, kanske hade Lapierre kunnat nyttjas bättre om vi haft fler konstruktiva centrar. Mycket av hans tillkortakommanden kanske hade gått att undvika om han fått spela ytter?
Skulle han lämna så vill jag absolut ha en matchvinnarmålvakt och en konstruktiv center.
Kommentera