1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494950 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1720675

Sv: Apropå ingenting...
Själv kommer jag inte att sörja det minsta. Maxim är bland det sämsta jag sett i centerväg i modo, främst beroende på hans horribla placeringsförmåga.

Jag gissar att året inte blivit vad han räknade med. Det är en tuff situation som man är i just nu, som spelare. Har man då inga känslor för föreningen, varför vara kvar?

Det handlar nog också om att AJ inte tycker att Maxim presterar som förväntat.

För Modos del så finns det finansiella uppsidor med att låta honom gå gissar jag. Man kan kräva tillbaka skatten och arbetsgivaravgiften, eftersom han blir här mindre än 6 månader. Värvar man nåt nytt på ett korttidskontrakt gäller samma sak där. Totalt sett så får man en förstacenter för säsongen för mindre pengar. Man slipper sociala avgifter för förstecentern och betalar 15% skatt.


Ni vet, Svartvadet är ju intressant på ett sätt. Han verkar mer se det som att han managerar en pengapott än en spelartrupp. Moneyball, typ. Jag gissar att den ekonomiska situationen är Inte-Så-Bra. Jag gissar också att man skurit i budgeten under säsong. Tror inte att Svarten fick behålla så mycket av Wilson-pengarna. Men nu spekulerar jag vilt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Ogie Ogilthorpe:

Det är väl ingen nyhet. Det är ju Svartvadets standardsvar när någon undrar varför det går dåligt: "Jag har en budget att följa".

Maxim blir alltså den 7:e spelaren under Svartvadets tid att lämna mitt under säsong. 10 av 28 nyförvärv är kvar i klubben. Sex tränare har fått sparken/lämnat.

Men vi får inte glömma bort att det här bara är Svartens andra år som GM. Alla behöver vi slänga bort några hundratals miljoner och fördärva en av landets mest klassiska föreningar innan vi kan bli varma i kläderna och göra ett bra jobb...! Hade du gjort det bättre själv eller!?
Kommentera