1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494265 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1777978

Sv: Modo - Vita Hästen
KomIgenNu:

Ja och det är ju det vi diskuterar, att ligan förtjänar bättre än så här ifall man ska ta den på allvar och tilldela mer pengar till den. Bra att du bekräftar det vi diskuterar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Vita Hästen
Rytter: exakt så. Statistiskt vinner ändå det bättre laget (och så även ikväll), men tillräckligt ofta avgör domaren matcher på flera riktigt dåliga beslut som man inte tar i SHL. Det är inte bra för någon, allra minst domarna själva.

Var det Rytter som föreslog att en shl-domare skulle döma tillsammans med en allsvensk och agera lite som en mentor varje match?
Kommentera

Sv: Modo - Vita Hästen
Rytter: Tvärtom, ligan måste få mer pengar för att kunna utbilda bättre domare. Just nu finns det för få, så fort det behövs någon extradomare så kallar de in från div 1, det finns inga andra och har så varit ett bra tag. Det finns för lite domare helt enkelt och därför kan de heller inte ha ett fyradomarsystem i HA. Sen så är ju domaransvariga, som vanligt, lite enögda och vägrar stenhårt att se problemen med kvalitén, extremt sällan som de erkänner något. Jag har själv haft en konversation med domarbasen i frågan.
Kommentera