1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494274 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1777980

Sv: Modo - Vita Hästen
Rytter: Tvärtom, ligan måste få mer pengar för att kunna utbilda bättre domare. Just nu finns det för få, så fort det behövs någon extradomare så kallar de in från div 1, det finns inga andra och har så varit ett bra tag. Det finns för lite domare helt enkelt och därför kan de heller inte ha ett fyradomarsystem i HA. Sen så är ju domaransvariga, som vanligt, lite enögda och vägrar stenhårt att se problemen med kvalitén, extremt sällan som de erkänner något. Jag har själv haft en konversation med domarbasen i frågan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Vita Hästen
KomIgenNu:

Skrev detta med mindre pengar mest för att provocera och för att belysa att man får de pengar man förtjänar kvalitetsmässigt.

Självklart är jag medveten om att resurser måste satsas för att höja kvalitén. Skrev ett inlägg efter matchen mot löven angående detta.

Inför fyrdomarsystem omgående och varva en SHL domare och en HA domare tillsammans så ofta det går. Detta kommer kosta mer resurser men kommer vara värt det på sikt då vi får mer kvalificerade domare i bägge serierna.

Om en HA domare gör en bra match kan han få ta en SHL match som bonus.

Jobba med mentorskap och ha någon form av morot och piska, en HA domare som gör det bra kan få en match i SHL. En SHL domare som haft det jobbigt i SHL får byta miljö och ta några matcher i HA istället.
Kommentera

Sv: Modo - Vita Hästen
Fy fan vad dåliga vi är. Kan ingen avgå frivilligt, vi har väl inte råd att sparka någon...
Kommentera