1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494262 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2019629

Sv: Silly season - 2019
Rytter: Nu var det Linus jag tänkte på med Albin Eriksson. Det skickade dåliga signaler.

Sedan är det här "de ska spela högt upp"-resonemanget lite knepigt i Björns lag. I normala fall skulle det betyda topp-3. I MoDos fall så har vi 4-5 spelare forwards med offensiv spets och resten är brunkare. Jag skulle vilja vända på frågan. Finns det verkligen plats för samtliga av...

Forsberg
Häggström
Hagelin
Jellvert
Sylwander
Rosdahl

...i ett lag som satsar på att gå upp? Vad händer i fall Tambellini och Johnsson blir skadade? Vilka ska producera då?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2019
Bad_Brett:

Iallfall Jellvert, Forsberg, Sylwander, Rosdahl tycker jag alla har en roll i ett lag som siktar mot toppen. Man behöver hårtjobbande spelare för balansen och när matcherna blir hårdare och tightare. Tror knappast att ett lag fullt med Johnsson och Karla vinner nått. Vi behöver dessa för defensiven och BP, roller som knappast Wernblom, LP, Åhström eller Wahögren kan fylla. Häggström och Hagelin är nyttiga som erfarna spelare, men ser helst att man byter ut dessa nästa år.

Du frågar vilka som ska producera ifall Tambellini och JJ blir skadade, och svaret är inte är det Wahlgren, LP, Werner eller Åhström eller annan junior iaf, utan då måste man ut och värva spets till laget.

Skulle då hellre lägga min tilltro till Rosdahl som poänggörare än Wernblom, Rosdahl hade innan skadan ca 1p/match och nu 16p på 21 matcher. Den kreativa super centern wernblom har orkat med 10p på 27 matcher. Trots tid i PP och spel i andra kedjan. Faktum är att de övriga du nämner har ungefär samma poängsnitt som Wernblom, till och med Hagelin som varit skadad och spelat lite har gjort 10p på sina 23 matcher. Och Wahlgren hade inte heller varit nått att lita på, det har han visat hos oss och sedan hos timrå.

Sedan är det lätt att bli förblindad av juniorer, ta Åhström som exempel han inledde lysande och hade nästan ett snitt på nästan 1p / match i almtuna, tror han hade 11p på 14 matcher där i början, sedan har han alltså orkat med ca 3p på 10 matcher. Problemet med juniorer är att dom är så sjukt ojämna, seriens bästa spelare ena veckan för att knappt platsa andra veckan, och i ett lag som aspirerar på toppen har man inte råd att ha för många sådana. Tycker lösningen med Åhström är lysande, han lånas ut till Almtuna och får en mer framskjuten roll och nästa år kan vi ha stor nytta av detta istället för att ha han i en tredje/fjärdekedja med färre minuter och 0 minuter i PP.

Grejen är att vi har inte möjlighet att chansa och utbilda juniorer och hålla kvar dessa och ge chans efter chans om vi vill vara i toppen. De som är tillräckligt bra spelar, som t.ex Norlinder, Berglund, Hedberg de som inte håller måttet måste vi låna ut för vidare utveckling. Visst hade vi haft ambitionen att vara max ett mittenlag i HA hade Wernblom, Åhström, Wahlgren, LP varit givna, samt andra som fått lämna. Men nu behöver vi ett mognare lag ifall vi tänkt aspirera på att vara ett topplag, vi behöver ha majoriteten spelare som spelar senior hockey, och inte spelare med potential som ska lära sig spela senior hockey, man har utrymme för några sådana men inte hur många som helst, och det betyder att vissa kommer att behöva "offras".

Tycker ledningen gjort rätt avvägningar som lånat ut och ej förnyat med dessa och valt att chansen ska gå vidare till tvillingarna i stället. För mig är Wahlgren och Wernblom avslutade kapitel medan jag hoppas att Åhström och LP kan hitta in i laget igen nästa år ifall vi spelar i HA och att de får chansen att i år spela mycket för att utvecklas.
Låst ämne