1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494294 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2053303

Sv: Silly season - 2020
kulltorp:

Ganska korkat påstående, målvakten är ju en stor del i framgångarna för ett lag. Med en målvakt av klass så kan även en sämre spelartrupp prestera och utmana om uppgång. Med en Bartosak i laget så vet man att man har en målis som kan totalt spika igen i ett eventuellt slutspel.

Så jag skulle vända på det, är det någon gång det är värt att satsa på en riktigt riktigt bra målvakt är det när övriga spelartruppen eventuellt kommer vara lite sämre på pappret.

Sedan är jag inte så orolig för truppbygget, visst vi har tappat många riktigt bra spelare men det är väl bara Tambellini, Karla och Norlinder som jag ser som helt omöjliga att ersätta. JJ i all ära men han var i ett grymt flow och Tambellini och Karla skapade många poäng åt honom.

Hedberg och Berglund bör gå att ersätta. Tycker nog Nässen kan gå in och göra Berglunds jobb, sedan lär en klassback komma in istället för Hedberg.

Rosdahl och Olofsson är inte alls omöjliga att ersätta, tror att dansken kan bli minst lika bra som Olofsson var denna säsong och bidra rejält offensivt.

Sedan Svenningsson och Olhaver som är intressanta nyförvärv så nog tycker jag man ser tendenser till att det kommer att satsas även i år.

Modo som klubb har fått ordning på ekonomin, imponerande att man kommer visa svarta siffror även i år, trots att säsongen tog slut på ett märkligt sätt. Då har vi inte ens räknat in eventuella ersättningar för missade evenemang mm, så att vi kommer ha ekonomiska muskler för att satsa tvivlar jag inte på.

Hur går det för Timrå då har ni pengar att förlänga med de spelare som vill stanna t.ex Ohlsson, Lööke mfl? Är det värt att lägga pengar på Dahlen om dessa drar och ni får bygga om? Tror både du och jag vet svaret på frågan om Dahlen, ville bara visa vilket idiotisk resonemang det är att inte försöka behålla de bästa spelarna i truppen och bygga kring dessa.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Alla är ju såklart möjliga att ersätta men det är svårt att hitta rätt med värvningar. Även om den helt oprövade Glader skulle pricka rätt med två av tre värvningar så blir det tufft. Hellkvist har bidragit mycket till lagbygget tidigare men det finns ju som bekant ett litet frågetecken där.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Det var mer bara en fundering jag hade generellt. Om man vet att det blir en liten mellansäsong så kanske det är bättre att satsa dyrt när man "går för det", men jag vet inte. Det kanske bara blir en mellansäsong iallafall, och barto kanske inte kan göra ngn skillnad i år, samtidigt som han kostar enorma pengar.

Apropå Timrå så vet jag att Dahlen inte har tillnärmelsevis samma lön som Barto kmr ha. Sedan tror jag Timrå kmr att satsa lite på nästa år. Men det är bara vad jag tror. Och utifrån det är det rätt att satsa på Dahlen mfl. Ekonomi finns.

Jag tycker inte heller man kan jämföra Dahlen och Barto med varandra. Betydelsen för föreningarna skekar en gigantisk aning på de två.
Barto har ni haft i föreningen en halv säsong. Som knappast har mer än en gnutta känsla för Modo än, hur mycket ni än vill det. Han är ju ganska glad att en förening vill satsa på honom efter allt som hänt.
Inte desto mindre är han en kanonmålvakt.

Jag är inte här för att djävlas med er, jag känner hur upprörd du blir.
Det är väl ganska sunda frågor kan jag tycka.
Låst ämne