1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

500274 inlägg · 4094 ämnen

Inlägg #2053326

Sv: Silly season - 2020
Axle San:

Har fullt förtroende för Glader och Omark som letar spelare, sedan ger såklart Hellkvist input och önskemål.

Glader har ju varit med och värvat Tambellini, Nässen, Iikka, Bartosak, Belov, Pettersson (lånet från Kalix som inte alls gjorde bort sig).

Sedan nu värvat Olhaver, Aagaard, Svenningsson.

Så tycker det verkar som han vet vad han håller på med. Än så länge har han ett ganska fint track record på sina värvningar.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Ja men då är det lugnt då! In Glader we trust!
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Försökte att jämföra lite stats på Olofsson och Aagaard för att se vart vårt nyförvärv står.

Olofsson hade främst spelat i NCAA där han haft 0.7 ppg och 95p på 137 matcher. samt -27, hans bästa säsong var den senaste med 34p på 36 matcher. Han har provat i AHL och haft 2 matcher men utan poäng.

Aagaard har spelat senast i USport som är den kanadensiska universitetsligan (som NCAA), fast denna är rankad lägre än NCAA om jag förstår liga rankingarna rätt. Han statistik där är 1.47 PPG och 47p på 23 matcher. Bästa var senaste säsongen när han gjorde 46p på 28 matcher. Förutom detta har han spelat i ECHL som rankas bättre än NCAA och strax under AHL. I ECHL har han 0.91 PPG och 51p på 56 matcher. Förutom detta har han spelat AHL vid några tillfällen och gjort 0.33 PPG för 16p på 48 matcher. (Tambellini hade som exempel 0.46 PPG i AHL). Förutom detta har han spelat i OHL och gjort 94P på 123 matcher.

Då jag inte sett Aagaard spela är det svårt att säga nått, men enbart stats tycker jag tyder på att det är en poängspelare vi får in. Han gör poäng på samtliga nivåer och har vana av detta. Sett till meriter och stats tycker jag det ser bättre ut än Olofssons, han har provat på ECHL, OHL samt AHL till betydligt större utsträckning, har även erfarenhet från internationell hockey både i junior och seniorlag.

Jag tycker att vi ska se detta som en spännande värvning och kommer han in bra i klubben kan han vara en uppgradering mot Olofsson och en bra första/andracenter.

Någon som sett honom spela och kan ge en annan bild eller tolkar statsen på annat sätt?

Jag är iallafall på förhand positivt inställd till denna värvning.
Låst ämne