1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494265 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2224208

Sv: Apropå ingenting...
Trilske: något som jag tror överrumplade modo var spelet. Man kan inte (går säkert, men inte lika effektivt) spela SHL-spel i HA. Mestadels för att motståndarna inte alltid agerar som ett SHL-lag skulle.
Men ingen aning om HV tränare är insatt i HA eller hur många spelare som är vana HA.
Men jag tror att du skulle kunna sätta vilket SHL lag som helst i HA och de skulle få något av de problem vi i modo brottats med. Sen kanske de skulle klara av att lösa dem, men vem vet hur många och hur bra.

Sen ska jag väl lägga till att HV ändå är skyhöga favoriter enligt mig till både serien och uppgång.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Om man tänker att HV ska åka åttor runt motståndarna i HA för att motsvara förväntningarna så lär man bli besviken/skadeglad för det kommer inte hända.

De kommer förlora matcher, de kommer ligga under i matcher och gneta ikapp till förlängningspoänger och de kommer ta trepoängare.

Grejen är att jag tror de kommer hålla en jämn, hög nivå över 52 matcher plus slutspel som inget annat lag kommer vara i närheten av. Till skillnad mot de flesta andra tycker jag HV bevisade lite av det igår. Ett historiskt smålandsderby där det inte råder några som helst tvivel över vilket lag som hade bästa motivationen. Fullt naturligt.

De (Vvik) ledde dessutom med 3-1 i tredje. Men så fick HV ett lillfinger och vips var det 3-3. Förlust i sudden iofs men det var av akademisk betydelse.

Så här kommer det se ut och det när HV underpresterar. Det är suddenförluster mot lag av Vvik:s kaliber som kommer vara deras lägstanivå typ. Självklart kommer de förlora en och annan efter full tid också men de kommer inte vara många. Den nivån kommer i första hand räcka till en stabil serieseger
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Jag njuter för varje tecken på hybris, varje jämn match de spelar mot HA-lag och är helt övertygad, (såsom jag varit sedan det blev klart att de skulle åka ner i HA), att de kommer få det betyyyyydligt tuffare än de förväntat sig.

En sak att teoretiskt förvänta sig saker om hur omställningen är, men det är en helt annan att uppleva skillnader som man kanske i teorin tänkt på eller att faktiskt uppleva saker som är stor skillnad men som man faktiskt inte tänkt på.

Ska bli ett så inåt helvete intressant experiment med HV i år.

Och om de lyckas kommer jag att lyfta på hatten och gratulera, inte käka upp den dvs.

Klart slut.
Kommentera