1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2387599

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Icing-Ove:
Jag tycker inte Björklöven vinner för att de är tuffare utan de är skickligare i spelet med puck.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Tarasov: Jag tycker inte en enda sekund att de är skickligare med puck. De vinner för att vi inte är påslagna, men de har inte alls samma passningsspel som vi kan ha. Kika på VIK-matchen där vi stundtals har fruktansvärt snabbt passningsspel. Löven är faktiskt inte nära att matcha det.

De har några som Lindgren som är duktiga passningsspelare, men jag som sett dem några gånger skulle säga att de bara såg bra ut för att vi inte orkade åka tillräckligt för att sätta press. Mot Almtuna körde de fast precis hela tiden och de var chanslösa mot AIK. Vi måste spela som i sista träningsmatchen mot dem.

Men, Löven har en del skickliga individualister med bra skott och bra teknik. Begränsningen är passningsspelet som jag tycker sett långsamt ut i alla matcherna jag sett dem.
Kommentera

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Tarasov:

Precis så.

Framförallt vinner löven eftersom de hade ett fungerande passningsspel som gjorde att de fick fart. Vårt passningsspel kom inte alls upp i den standard vi är vana och då ser det slött och oengagerad ut.

Det ena ger det andra. Får vi inte farten med oss så tappar vi i intensitet och förlorar närkamper mm.

Jag hade varit orolig ifall vi presterat nära vårt max som t.ex AIK första perioden, delar av VH matchen, VIK borta och löven ändå dominerat oss.

Nu lägger jag denna match till kategorin underkända matcher, vi kommer precis som andra lag ha ett par sådana per säsong (tror ni t.ex dif och löven är nöjda över deras insatser mot Almtuna?). Det enda som är tråkigt är att denna insats kommer i ett derby.

Drar inte för stora växlar på detta, säger inget om hur det ser ut till våren. Vi vann ju t.ex alla 4 mot löven kaos säsongen med Ville/Styf men vi hade nog ändå varit chanslösa i ett slutspel.

Det är svårt för modo att tända till mot bottenlag, det är sedan gammalt 😀
Kommentera

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Tarasov: Tycker nog det mest är för att vi inte vinner en enda närkamp. Vi tar inte fajten helt enkelt.
Kommentera

Sv: IF Björklöven - Modo Hockey : 2022-10-08
Tarasov: Vi måste smacka på så att det blir jobbigt att vara skickligare i ett derby! ;-)
Kommentera