1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495034 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #2441782

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Exakt så är det ju. Då är ändå inte hoppet helt ute för HV71 heller. Ni hade kanske kunnat ta er över strecket med ett tydligare ledarskap från start också.

Det är naivt att tro att vi skulle kunna göra det särskilt annorlunda jämfört med de tidigare lagen som avancerat.
Ser det som så att första året i SHL handlar i första hand om att bara överleva och i andra hand sätta en grogrund för det andra året då man kan drömma om något annat än ångest .
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB: man kan spekulera i hur det hade gått med annat ledarskap men jag tror när man synar truppen så fanns det en förstalina och en PP-uppställning, resten höll allsvensk klass. Där ligger HV71 lite bättre till idag. Sen är det väl en slags dubbelsmäll man åker på som allsvensk klubb som går upp också. Dels är risken stor att era bästa spelare (som behövs i SHL) redan skrivit på för SHL eller annan liga och dels skriver väl befintliga SHL-klubbar gärna fast lediga spelare på marknaden redan innan det allsvenska laget är klar för avancemang. En tredje försvårande omständighet är kanske att spelare tenderar att välja ett etablerat lag hellre än att gå till en nykomling som förväntas husera i botten av tabellen.
Kommentera