1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495024 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #2441778

Sv: Apropå ingenting...
modomille: man får väl betänka att HV71 hade med sig en hel del allsvenska spelare upp inför denna säsong och dom har varit en slagpåse i ligan även om dom värvat hur mycket som helst. Så det handlar nog inte så mycket om pengar utan mer om att man får värva sist av alla när man går upp. Även Timrå fick ju tag på två topp 10-spelare i Rattie och Hanzl men var ändå slagpåse första säsongen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Olle:

Det är väl ingen som skrivit att de tror att vi bygger ett slutspelslag med en stomme av allsvenska spelare.

Första året handlar om att överleva och det tror jag man kan med en stomme av allsvenska spelare och rätt tränare/sportchef.

Ni hade tillräckligt bra spelare för att undvika kval egentligen, men Freddan/Ante var en katastrof och fick inte till något vettigt försvarsspel och struktur.

Här håller jag Karlin som vassare och tror att han kan överleva första förstasäsongen med en stomme av det vi har i truppen idag och sedan krydda med en vass förstakedja och två nya backar.

Jag skulle säga att vi står bra rustade för en första säsong med 4-5 nya forwards samt 2 nya backar till dagens trupp, förutsatt att vi får behålla de vi vill.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Såklart är det tufft att komma in på marknaden så sent men det går att göra det bra ändå. Bara för att HV och ni misslyckades så betyder det inte att vi skulle. HV har värvat dåligt samtidigt som dom överskattade sin backsida från start. Ni hade en för dålig bredd (mycket pga det ekonomiska) och så hade ni fågelholken som tränare.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Ja det du säger är intressant. Kanske vore det mest rättvist att det lag som avancerar får ett frikort säsongen efter med tanke på det usla läge man sätts i rent värvningsmässigt. Det känns inte helt orimligt. Det är ju svettigt även för tidigare etablerade lag att rota sig i högsta ligan.

Det var även så som Leksand och Oskarshamn lyckades hålla sig kvar...

Dvs du är garanterad 2 säsonger i SHL vid avancemang och således för eventuellt det tredje sämsta laget slåss för sin överlevnad i ett negativt kval om nykomligen ligger sist?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Exakt så är det ju. Då är ändå inte hoppet helt ute för HV71 heller. Ni hade kanske kunnat ta er över strecket med ett tydligare ledarskap från start också.

Det är naivt att tro att vi skulle kunna göra det särskilt annorlunda jämfört med de tidigare lagen som avancerat.
Ser det som så att första året i SHL handlar i första hand om att bara överleva och i andra hand sätta en grogrund för det andra året då man kan drömma om något annat än ångest .
Kommentera