1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495013 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #2441861

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: nä jag säger inte att HV71 har värvat bra. Däremot tycker jag det säger en del när en klubb som HV71 inte får tag på bättre spelare, som nykomling. En del av det kanske är fingertoppskänsla från sportchef men jag tror en stor del av det är att det inte funnits det önskvärda spelarmaterialet på marknaden. Pengar har ju inte direkt fattats. Sen ska man ju komma ihåg att dom flesta experter hade HV71 i den absoluta toppen av tabellen som tips, med många av dom nämna spelarna i åtanke. Tycker att det är backsidan som sviker HV. Samma sak gällde för Timrå förra säsongen, det var inte forwards som var för dåliga. Här tror jag Modo får ligga i. Jag kan mycket väl ha fel men som sagt, jag ser två backar som på förhand funkar i SHL men jag ser också en massa backar som ni har på kontrakt även över nästa säsong om ni skulle gå upp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Det flesta i Modos trupp skulle få det ganska tufft i Shl som det ser ut just idag, men långsiktigheten med samma tränare och den utvecklingspotential som finns i laget skall inte underskattas heller!

Berna och Näsén skulle göra en del bra saker i ett Shl men man skulle samtidigt bli uppätna defensivt när tempot och intensiteten skruvas upp, dock finns ju potentialen att utvecklas då alla är i väldigt ”rätt” ålder för att kunna ta ett steg till i karriären.

Men summa sumarum om vi spelar Shl nästa säsong är att Modo kommer behöva värva minst ett halvt lag och ändå kommer man nog få sikta på att bara klara kontraktet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle:
Jag tror det sitter i Nubben som känns som en bättre version av Sundlöv. Mångdubbelt bättre resurser i HV men lyckas ungefär lika bra som i Timrå. Med det sagt så skall man såklart ha respekt för att utbudet är dåligt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle: En del i ekvationen är de här spelarna som man i slutändan nästan alltid måste köpa ut för att de inte håller också. Det är nog en förhållandevis stor kostnad som de flesta inte tänker på.
Kan ha fel men känslan var att HV71 hade rekordmånga på kontrakt när de gick upp. Det var ingen tacksam uppgift för Nubben ur den synpunkten.
Kommentera