1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2539341

Sv: Silly season
Olle:

Ja det är ett problem för er att ni inte har klassbackar och troligen inte heller pengar för att lasta in en eller två.

Bernhardt var perfekt för er där ni fått offensiv till en billig peng.

Med den forwardssida ni har så kan det knappast vara godkänt att åka i kvartsfinal detta år, tror att ni behöver en eller två riktiga klassbackar för att ta steg och eventuellt utmana om semi, final och guld.

Vill ni ha ut max av er offensiv så behöver ni backar som kan matcha kunnandet hos era forwards, i dagens hockey så anfaller och försvarar man med 5 man. Då duger det inte med en Svensson eller strömberg som bara kan slå ner pucken i rundeln och riskera att ge bort den.

Tror laget skulle prestera bättre om man bytte en eller två forwardsstjärnor mot motsvarande klass på backsidan.

Men visst om du tycker ni har samma djup och bredd i laget som saik, Växjö, fbk, Frölunda så fine.

Visst att man kan prestera bra ändå, men innan säsong så jämförs ju lagen på pappret eller hur?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: Lyytinen och Rindell är skapligt offensiva backar. Inga Pudas eller Häman-Aktell men såna backar är inte tillgängliga för alla lag. Eronen och Stenqvist var inga offensiva specialister men dom gjorde poäng och mål i slutspelet ändå, backar får alltid en massa gratispoäng bara man får speltid i PP. Bernhardt hade varit ett spännande wildcard för Timrå men faktum är ju att hans defensiv är i princip helt oprövad i SHL. Jag tror han får problem med tempot, tycker han ser ut att ta det lite väl lugnt i många situationer.

Sen har du rätt i att Timrå behöver värva en klassback (klart det finns pengar), precis som Modo behöver, men jag tror huvudsaken är att det är en bra tvåvägsback. Dom där LaLeggia-poängen klarar man sig utan. Sen har ju Växjö typ 2 backar på kontrakt och Luleå 5 st så det återstår väl att se vad som finns kvar sen.
Kommentera