1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492182 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2599334

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 23-11-18 Borta
Nucky:

Tycker inte det största problemet med Rååma är att han är långsam och kladdig, det är att han som center hamnar alldeles för djup ner i offensivzon. Tror han skulle kommer mer med i spelet genom att ta hem lite mer och vara den som läser av och bryter uppspel och fördelar puckar. Han ska inte checka fast motståndare i sargen och fastna där när vi har Walli i den kedjan.

Börjar han positionerna sig bättre och inte gå bort sig i offensiven så ofta så kommer han överleva pga sin smarthet och då behöver han inte vara snabb som en checkande forward behöver vara.

Tycker det varit så tydligt i många matcher att han checkar hårt och sedan tappar förlorar närkampen bakom mål eller i sarghörnen och ger motståndarna öppen gata i mitten.

Han måste börja spela som en center ifall han vill driva sin kedja.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 23-11-18 Borta
Rytter: Att kladdigheten inte är hans största problem, säger samtidigt det mesta. Han orsakade på egen hand TRE farliga kontringar i powerplay igår.

1. Backhand-flip-pass på offensiva blå som bröts
2. Åkte solo ner bakom mål där han tappade pucken samtidigt som resten av laget var på väg framåt (ok, den faller väl under väl under kategorin "för djupt i offensivszon".
3. Spelade pucken helt vansinnigt snett bakåt in i banan i egen zon där ingen medspelare kom (känns som detta händer var och varannan match för övrigt)

Tycker detta skickar väldigt fel signaler till resten av laget också. Tycker han ger lite vibbar av att vara det "missförtådda geniet", ungefär som att det inte är hans fel att medspelarna inte är där han har sagt att de ska vara. Han står ju väldigt ofta och viftar och gestikulerar.

Vet att det är tabu att skriva det, men ser faktiskt inte att EJK skulle göra ett sämre jobb, även offensivt.
Kommentera